Sport

Hvang otvorio vrata sunarodnicima - Zvezda dovela beka iz Ulsana

Reprezentativac Južne Koreje, Jung Vu Seol, novi je fudbaler Crvene zvezde

Seol (25) dolazi iz Ulsana, igra na poziciji levog beka, a sa Crvenom zvezdom je potpisao ugovor na tri plus jednu godinu.

Seol je zadužio dres sa brojem 66, dok "šestica" ide u vlasništvo In Bom Hvanga.

"Ovo je moj prvi transfer u karijeri i srećan sam što sam došao u Crvenu zvezdu. Svestan sam da imamo dobar tim sa mnogo sjajnih igrača. Hoću da se pokažem i cilj mi je da pomognem ekipi, kako u odbrani, tako i u napadu. Svestan sam da mi je prioritet odbrana, tako da ću čuvati leđa našim ofanzivnim igračima", rekao je Seol, prenosi zvanični sajt Crvene zvezde.

"Znam dosta o klubu, moj dobar prijatelj je In Bom Hvang i pričali smo već o Zvezdi, istoriji i kulturi koja je ovde. Rekao mi je sve najbolje o Zvezdi i Srbiji i veoma sam uzbuđen što sam ovde. Znam i da Zvezda ima fantastične navijače, tako da jedva čekam da zaigram pred njima i da se upoznamo. Takođe, znam i da je Zvezda 1991. osvojila Ligu šampiona, što je velika stvar. Što se mene tiče, želim da osvojim duplu krunu sa klubom, ali i da igram Ligu šampiona."

Sportski direktor Crvene zvezde, Mitar Mrkela, otkriva da je Seol i prošle zime bio želja crveno-belih.

"Seol ima veliko iskustvo igranja u Azijskoj Ligi šampiona, ali i reprezentaciji Južne Koreje. Nastupa na poziciji levog beka što je deficitarno mesto i tražili smo igrača njegovih karakteristika. Želeli smo ga i zimus, ali sada se transfer ostvario i veoma smo zadovoljni što ga predstavljamo kao igrača Zvezde. Biće dovoljno vremena da se uigra, putuje u Rusiju na pripreme, pa će tamo imati priliku da se upozna sa zahtevima Vladana Milojevića, sa novim saigračima i mentalitetom kluba", rekao je Mrkela.

On je istakao da su očekivanja Crvene zvezde uvek veoma visoka.

"Stremimo ka najvišim ciljevima i zbog toga se na maksimalno ozbiljan način pripremamo za te izazove, dovodimo nove igrače i želimo da budemo jači nego u prethodnoj sezoni. Hvang, koji je takođe iz Južne Koreje je odigrao odličnu sezonu i postavio primer disciplinovanog i posvećenog igrača koji radi za ekipu, a ujedno ima i individualan kvalitet. Igrači koji su iz Koreje imaju takve karakteristike i to je takođe jedan od razloga zbog kog smo doveli Seola", istakao je Mrkela.

Seol je rođen 1998. godine, standardni je reprezentativac Južne Koreje, a za Ulsan je odigrao 156 utakmica i postigao osam golova.

Seol je 2021. proglašen za najboljeg mladog igrača Lige Južne Koreje. On je 2022. bio deo tima koji je osvojio Azijske igre, da bi se potom našao u idealnom timu šampionata Južne Koreje.

image