Sport

Nastavlja se osmina finala na Euru - Engleska protiv Slovačke, Španija na Gruzine

Još dve utakmice osmine finala igraju se na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Engleska od 18 časova igra protiv Slovačke, dok će se u večernjem terminu sastati Španija i Gruzija. Kretanje rezultata sa svih mečeva Evropskog prvenstva možete pratiti na našem portalu putem bloga uživo
Nastavlja se osmina finala na Euru - Engleska protiv Slovačke, Španija na GruzineGetty © David Inderlied

Švajcarska i Nemačka već su obezbedili plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva, koje dve selecije će im se tamo pridružiti saznaćemo posle dve utakmice koje se igraju u nedelju.

Od 18 časova u Gelzenkirhenu se sastaju Engleska i Slovačka.

Englezi su vicešampioni Evrope i važe za velike favorite za osvajanje titule u Nemačkoj, ali nisu oduševili u grupnoj fazi takmičenja.

Minimalna pobeda protiv Srbije i remiji sa Danskom i Slovenijom malo su u odnosu na onoš što očekuje trofeja željna nacija, ali selektor Sautgejt smatra da nema razloga za brigu.

Slovačka je napravila veliko iznenađenje na startu turnira savladavši Belgiju, ali je usledio poraz od Ukrajine i remi sa Rumunijom.

Slovaci u svojim redovima imaju nekolicinu fudbalera ekstra klase, ali čini se da je kvalitet dobrano na strani Engleza i sve osim pobede "gordog albiona" bilo bi veliko iznenađenje.

U večernjem terminu ćemo pratiti još jednog favorita za titulu - selekciju Španije.

"Furija" se prošetala grušom, koja je verovatno bila najkvalitetnija na turniru. Pobede protiv Hrvatske, Italije i Albanije ostvarene su gotovo pa rutinski, što je ekipu Luisa de la Fuentea stavilo u vrh kandidata za osvajanje trofeja.

Kada se uzme u obzir činjenica da Španci nisu primili ni gol u prve tri utakmice janso je da su favoriti protiv Gruzije.

Gruzini su oduševili fudbalsku javnost hrabrim igrama u grupi, a pobeda protiv Portugalije bila je nagrada za vredan rad izabranika Brazilca Silvinja.

Gruzija sada nema šta da izgubi, vež su premašli svoja očekivanja, pa još jedan hrabar meč protiv Španije bi mogao da donese novo iznenađenje na turniru.

Utakmica se igra od 21 sat u Kelnu.

Kretanje rezultata sa svih mečeva Evropskog prvenstva možete pratiti na našem portalu putem bloga uživo.

image