Sport

Belingem se hvatao za međunožje, UEFA pokrenula postupak protiv zvezde Engleske

Evropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je postupak protiv reprezentativca Engleske Džuda Belingema zbog nepristojnog gesta na utakmici protiv Slovačke
Belingem se hvatao za međunožje, UEFA pokrenula postupak protiv zvezde EngleskeGetty © Anadolu / Contributor

Engleska je u osmini finala u Gelzenkirhenu posle produžetaka pobedila Slovačku 2:1. Belingem je u 90+5. minutu postigao gol za izjedančenje i produžetke, a tom prilikom je viđen kako se hvata za međunožje okrenut prema klupi Slovačke.

Upravno telo UEFA saopštilo je da istražuje "potencijalno kršenje osnovnih pravila pristojnog ponašanja od strane Belingama", prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Fudbaler Real Madrida negirao je da je to bilo usmereno prema protivnicima. On je na društvenim mrežama poručio da je to bila "unutrašnja šala usmerena na neke bliske prijatelje". Ako se utvrdi da je prekršio pravila, Belingem bi mogao da se suoči sa suspenzijom, novčanom kaznom ili i jednim i drugim.

Pravilo o kome je reč je član 11 2b, koji zahteva da svako ko podleže propisima UEFA poštuje "principe etičkog ponašanja, lojalnosti, integriteta i sportskog duha".

Kristijano Ronaldo je kažnjen novčano 2019. godine zbog sličnog gesta dok je slavio gol za Juventus protiv Atletiko Madrida u revanšu polufinala Lige šampiona. Engleska će u četvrtfinalu igrati protiv Švajcarske u subotu u 18.00 u Diseldorfu.

image