Portugalija izvukla živu glavu i penalima izbacila Sloveniju sa Eura

Diogo Kosta je odbranio sva tri penala Slovenije na kraju susreta i tako kao pravi junak odveo Portugalce među osam najboljih timova Evrope

Konačan rezultat:

Portugalija - Slovenija 0:0, penalima 3:0

1. jul 2024 • 23:41

Gotovo je - pobeda Portugalije 3:0!

Verbič za Sloveniju treći izvođač - i treći put Kosta brani udarac Slovenaca.

Gol Bernarda Silve na kraju odvodi Portugaliju u četvrtfinale Evropskog prvenstva! Slovenci jesu bili blizu, ali to nije bilo dovljno!

Druga serija - Portugalci vode 2:0

Za Sloveniju sada šutira Balkovec - i njemu Diogo Kosta brani udarac.

Sada Portugalci stižu do dva gola prednosti, strelac je Bruno Fernandeš!

Prva serija - Portugalci vode 1:0

Prvi na potezu Iličić za Sloveniju - brani Diogo Kosta...

Za Portugalce prvi šutira Ronaldo - ovog puta uspeva da matira Oblaka.

Gledaćemo penale!

Kraj posle 120 minuta - 0:0!

Portugalci su imali penal u 105. minutu, Šeško potom za Sloveniju najbolju šansu iz igre. Nijedno nisu iskoristili i sada će penali odlučivati o putniku u četvrtfinale.

115' - Šeško je promašio četvrtfinale!

Ovo je Slovenija morala da iskoristi. Benjamin Šeško je iskoristio grešku Pepea, izašao jedan na jedan sa Diogom Koštom, ali ga je samo pogodio u nogu prilikom udarca.

108' - Opet brani Oblak

Paljinja je pokušao udarcem glavom posle centaršuta iz slobodnog udarca, išla je lopta pod prečku, a Jan Oblak izbija u korner.

Počeo je drugi produžetak

Na terenu je sada i Josip Iličić, legenda Slovenije koji se godinama borio sa depresijom i koji je na vrhuncu karijere napustio fudbal.

Uspeo je u međuvremenu da se vrati i sada je "džoker" Matjaža Keka u osmini finala.

105' - Brani Jan Oblak udarac Ronaldu!

Slovenija je i dalje živa u borbi za četvrtfinale!

Oblak je pročitao udarac Kristijana Ronalda, ostaje 0:0, kakva drama u Frankfurtu!

103' - Penal za Portugaliju!

Orsato pokazuje na "belu tačku" posle gužve u šesnaestercu Slovenije! Žota je oboren!

96' - Slovenci ne popuštaju

Pokazuju Slovenci karakter i u prvom produžetku. Verbič je imao odličan udarac koji je iznudio korner, a posle toga su Portugalci pomalo panično izbijali loptu što dalje od svog gola.

Idemo u produžetke!

Završeno je - 0:0 posle regularnih 90 minuta.

Slovenci su bili sjajni, izuzetno požrtvovani i srčani, a Portugalci slabi u realizaciji i često bezidejni. Čeka nas još 30 minuta fudbala.

89' - Kristijano u šansi!

Greška Karničnika, ostavio je previše prostora Portugalcima, nakon čega Ronaldo ulazi u šansu, a Jan Oblak nogama uspeva da zaustavi loptu. Ostaje 0:0!

87'- Nimalo ritma

Već dugo ništa nismo videli i čini se kao da ovaj meč ide u produžetke. Osim ako se nešto značajno ne desi u međuvremenu...

Opet Ronaldo...

Sve slobodne udarce u Portugaliji izvodi Kristijano Ronaldo i retko da je koji uopšte i bio opasan. Još jednom je sve on preuzeo i još jednom je šutirao preko gola.

61'- Šeško je morao bolje

Bila je ovo opasna kontra Slovenije, Šeško je bio u duelu sa Pepeom koji ga je značajno omeo, a mladi napadač je na kraju šutirao vrlo traljavo i daleko od gola. Žaliće Slovenci za ovom prilikom...

55' - Opet Kristijano iz slobodnog udarca!

Još jednom je Ronaldo šutirao svom snagom, ali je uspeo Jan Oblak da odbije taj opasan udarac, koji je ipak išao po sredini gola.

Počelo je drugo poluvreme!

Bez izmena tokom pauze.

Kraj prvog poluvremena - 0:0!

Imao je Vitinja šansu sa distance bukvalno u poslednjoj sekundi prvog poluvremena, ali nema promene rezultata - na odmor se odlazi sa rezultatom 0:0.

Mogu Slovenci da budu jako zadovoljni, naročito jer su kako je vreme odmicalo i oni sve više pretili i približavali se golu Portugalaca.

44' - Šeško sa distance!

Prvi udarac Slovenaca, Benjamin Šeško je snažno šutirao sa velike udaljenosti, ali pravo u naručje golmana Portugalije.

34' - Kristijano, preko gola!

Slobodan udarac je to bio sa nekih 18 metara, po sredini, ali snažan šut Kristijana Ronalda odlazi malo preko gola Jana Oblaka.

25' - Malo se ustalila Slovenija

Nije da su uspeli da zaprete, ali poslednjih nekoliko minuta uspevaju da zaustave napade Portugalaca i pre nego što ovi stižu u opasnu zonu.

13' - Opasan centaršut Bernarda Silve

Odlično je igrač Sitija ubacio loptu, ona je zamalo išla preko Kristijana Ronalda, a na drugoj stativi do lopte ne stiže Bruno Fernandeš!

Slovenci se drže, ali Portugalci su od starta krenuli u ofanzivu.

Prva opasnost po Slovence

Već u 4. minutu, centaršut sa desne strane je prebacio Ronalda, ali je na drugoj stativi bio Rafael Leao. Ipak, igrač Milana ne može do lopte zbog pravovremene reakcije Karničnika.

1' - Počela je utakmica!

Da vidimo šta će nam u Frankfurtu pružiti Slovenci i Portugalci, nadamo se više nego Francuzi i Belgijanci u prvom meču dana.

Sastavi timova

Portugalci svim silama napadaju Sloveniju, tu su i Ronaldo i Leao i Bernardo Silva, uz Bruna Fernandeša iza njih. Što se tiče Slovenije, kao i uvek u sistemu 4-4-2 u kom ih predvode Andraž Šporar i Benjamin Šeško.