Sport

Selektor Slovenije: Porazi se ne slave, ali ponosan sam na momke

Selektor fudbalske reprezentacije Slovenije nije krio razočaranje nakon poraza od Portugalije u osmini finala Evropskog prvenstva
Selektor Slovenije: Porazi se ne slave, ali ponosan sam na momkeGetty © Harriet Lander - UEFA

Slovenija je posle penal serije izgubila od Portugala i tako završila svoje učešće na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Portugalci su sa 3:0 bili bolji u penalima, pošto su Slovenci promašili čak tri penala, odnosno Košta je sva tri odbranio.

Zaustavljeni su bili Josip Iličić, Jure Balkovec i Benjamin Verbič, dok su sa druge strane precizni bili Kristijano Ronaldo, Bruno Fernandes i Bernardo Silva.

Nakon eliminacije, selektor Slovenije Matjaž Kek, istakao je da ne može da slavi poraz.

"Kada izgubiš nakon izvođenja jedanaesteraca protiv reprezentacije kakva je Portugal, ostaje neki žal. Porazi se ne slave. Bila je ovo prava utakmica sa nesrećnim završetkom. Ponosan sam što vodim momke sa karakterom. Oko mene je ekipa koja je dobila zadovoljsto već i time što je fudbal u Sloveniji opet kod kuće", rekao je Kek.

Jan Oblak odbranio je penal Kristijanu Ronaldu u produžetku, a tokom meča je imao par istaknutih intervencija kod pokušaja Portugalaca.

"Kad sve to vidiš, tim je teže. Nažalost, nije završilo kako smo hteli. Naši navijači su bili neverovatni, stoga mi je još teže što nismo uspeli. Nedostajalo je malo sreće", rekao je Oblak.

Portugal će u četvrtfinalu igrati protiv Francuske.

image