Sport

Piksi ne želi da podnese ostavku

Dragan Stojković ne želi da napusti kormilo "orlova" i posle neuspeha na Evropskog šampionatu
Piksi ne želi da podnese ostavkuGetty © Shaun Botterill

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi ne želi da podnese ostavku, prenosi "Sportski žurnal".

Srbija je na Euru u Nemačkoj doživela debakl, pošto je u grupi sa Engleskom, Slovenijom i Danskom bila poslednja i završila je učešće već u prvoj fazi.

Stojković je nakon ispadanja sa kontinentalnog prvenstva bio razočaran, ali i istakao da ponosan na momke i ceo tim zbog načina na koji su se suprotstavili drugim ekipama i zbog činjenica da "nismo bili vreća za udaranje".

Prema pisanju "Žurnala", Piksi je ubeđen da je sve što je radio s reprezentacijom bilo u domenu trenutnih mogućnosti i da se Srbija na Evropskom prvenstvu nije obrukala uprkos činjenici da je zauzela poslednje mesto u grupi sa samo dva boda i jednim postignutim golom.

"Selektor očekuje razgovor sa predsednikom FSS Draganom Džajićem i predsednikom države Aleksandrom Vučićem, na kojem želi da objasni razloge neuspeha u Nemačkoj", prenosi beogradski list.

Nakon ispadanja svoju ostavku potvrdili su prvi potpredsednik saveza Branislav Nedimović i generalni sekretar Jovan Šurbatović, dok su mediji pisali da je spreman otkaz i za selektora.

U tom slučaju, FSS će morati da isplati deset plata Stojkoviću što je ukupno milion evra (10 h 100.000 evra). To je cena novog ugovora potpisanog uoči Evropskog prvenstva.

Javnost spekuliše i o mogućim Stojkovićevim naslednicima, među kandidatima su Slaviša Jokanović i Aleksandar Janković, dok su se pojavile i bombastične informacije o mogućnosti da Srbija ponovo dobije inostranog selektora, a licitira se imenima Joakima Leva i Masimilijana Alegrija.

Sa Terazija 35 moraće brzo da reaguju jer "orlove" već početkom septembra očekuje nastup u "A" diviziji Lige nacija, u kojoj će protivnici biti Španija, Švajcarska i ponovo Danska.

image