Sport

Novak dominirao i krenuo po novi Vimbldon - ma kakva operacija, Kopriva pregažen

Sedmostruki šampion Vimbldona je odlično startovao u svom prvom meču nakon hirurške intervencije na kolenu prošlog meseca
Novak dominirao i krenuo po novi Vimbldon - ma kakva operacija, Kopriva pregažen© Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Novak Đoković je uspešno startovao na Vimbldonu i pobedio Vita Koprivu u prvom kolu rezultatom 6:1, 6:2, 6:2 i tako pokazao da je spreman za nove uspehe.

Uprkos tome što je pre samo 27 dana obavio operaciju meniskusa desnog kolena, nakon povrede koju je doživeo na Rolan Garosu, Đoković je pokazao da ga to nije usporavalo.

Tokom čitavog meča je izgledao čvrsto i fokusirano, mnogo brejkova je napravio u gemovima u kojima je Čeh imao šanse da ih osvoji, pokazavši da je želeo što pre da završi posao.

Đoković je savladao kvalifikanta i 123. tenisera sveta bez ikakvih problema, odlično je i servirao i riternirao, pa ostaje da se vidi hoće li u ovako odličnom ritmu nastaviti i u narednim rundama.

Novak je prošle godine na Vimbldonu stigao do finala, a u drugom kolu ovogodišnjeg izdanja će igrati protiv Džejkoba Fernlija, koji je na startu turnira pobedio Španca Alehandra Mora Kanjasa 7:5, 6:4, 7:6 (14:12).

Britanac je trenutno 277. teniser sveta, a nikada u karijeri nije igrao protiv srpskog tenisera.

  • 2. jul 2024 • 18:11

    18:11

    Gotovo je - pobeda Đokovića 3:0!

    Posle dva sata igre, Novak Đoković je upisao pobedu 6:1, 6:2, 6:2 i na vrlo siguran način savladao Vita Koprivu iz Češke.

    Osvajač 24 grend slema je uspešno krenuo u pohod po osmi trofej na Vimbldonu i pokazao da za sada nema nikakvih problema sa kolenom, koje je operisao pre manje od mesec dana.

  • 18:08

    Novi brejk - 5:2!

    Đoković je sigurno osvojio svoj servis gem igrajući i servis-volej, a onda u narednom gemu uspeo da osvoji drugi brejk u nizu pa će sada servirati za pobedu.

  • 17:55

    Evo brejka - 3:2 Đoković

    U pravi čas - Đoković je osvojio lak servis gem za 2:2, a onda uspeo i da iskoristi i drugu brejk loptu u petom gemu i tako stigao do 3:2.

    Sve je odlično i Nole je blizu plasmana u drugo kolo.

  • 17:46

    Kopriva vodi 1:2

    Na početku trećeg seta, Kopriva uspeva da osvoji dva servis gema zaredom po prvi put na ovom meču. Još uvek smo bez brejka u ovom setu, nije uspeo Novak da iskoristi neke poluprilike koje su mu se pružale.

  • 17:31

    Drugi set - Đoković, 6:2!

    Još jedan siguran set za Novaka, još jedan u kom je uspeo da napravi dva brejka i još jedan u kom nije morao da troši previše energije.

    Sve je kako treba, odlično se kreće i već je na set do plasmana u drugo kolo, posle sat i 12 minuta igre.

  • 17:26

    I još jedan brejk - 5:2 Đoković

    I još jednom Novak stiže do brejka u gemu u kom je Kopriva imao gem loptu na svoj servis. Sada će servirati za 2:0 u setovima.

  • 17:17

    Novak čuva prednost - 3:2

    Potvrdio je onaj brejk na vrlo siguran način, a potom Kopriva uspeva da osvoji tek drugi gem u meču  kom Đokoviću nije dozvolio nijednu brejk loptu.

    Sledi Novakov servis gem.

  • 17:09

    I evo ga brejk - 2:1 Đoković

    Najduži poen na meču viđen je baš na brejk loptu, drugoj koju je Novak imao u ovom gemu, i uspeva da ga osvoji.

    Usledio je i Đokovićev urlik, ponovo ima lepu prednost na početku još jednog seta.

  • 17:00

    Po jedan gem na obe strane - 1:1

    Početak drugog seta je doneo dve brejk lopte Đokoviću koje nije iskoristio, a potom je uspeo da osvoji svoj servis gem i izjednači na 1:1.

    A na tribinama je i čuveni Roni O'Saliven, legendarni snuker igrač i veliki Đokovićev navijač.

  • 16:47

    Prvi set - Đoković, 6:1!

    Odličan završetak prvog seta! Nakon što je osvojio onaj maratonski brejk, vezao je 15 poena u nizu i za 34 minuta je stigao do vođstva u setovima.

    Napravio je dva brejka u ovom setu i sve ovo za sada izgleda i više nego dobro.

image