Sport

Đoković oduševio navijače na Vimbldonu, pa poslao poruku velikom rivalu

Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Vimbldona, a posle pobede nad Koprivom rekao je da je srećan što se baš u Londonu vratio tenisu posle operacije i da se odlično osećao na terenu. Srpski teniser poslao je poruku podrške Endiju Mariju, koji se povukao sa Vimbldona zbog povrede
Đoković oduševio navijače na Vimbldonu, pa poslao poruku velikom rivaluGetty © Mike Egerton/PA Images

Đoković je u tri seta savladao kvalifikanta Vita Koprivu, ali što je mnogo važnije - povreda kolena je prošlost.

"Veoma sam zadovoljan kako sam se osećao na terenu i što sam uopšte došao, u drugačijim uslovima. Nisam znao kako će biti na terenu, treninzi su sasvim druga stvar. Osećao sam se jako dobro, hvala svima što ste došli", rekao je Novak posle trijumfa u prvom kolu Vimbldona.

Novak kaže da se dobro osećao na terenu i da je pokušavao da ne razmišlja o kolenu, koje je operisao.

"Pokušao sam da se fokusiram na igru i da ne razmišljam o kolenu. Uradio sam sa timom sve što sam mogao u poslednje tri nedelje da bi mogao da igram danas. Da je bilo koji turnir u pitanju, ne bih rizikovao", rekao je Novak i izazvao ovacije londonske poblike.

Dodao je Novak da je srećan što se brzo vratio na teren.

"Nije bilo ubeđivanja. Hteo bih da se zahvalim hirurgu, koji je uradio dobar posao. Imao sam jednu operaciju u karijeri, lakat. Uvek sam želeo da izbegne operacije. Povrede dođu i prođu, to je deo tenisa. Veoma sam srećan što nisam bio udaljen od tenisa na duže vreme. Kada ništo ne dozvoljava da radite šta najvišđe volite, osećate se loše", iskren je bio najbolji srpski teniser.

Novak je kao veliki šampion iskoristio priliku da pomene Endija Marija, koji je morao da se povuče sa verovatno oproštajnog Vimbldona.

"Nadam se da će Endi moći da završi karijeru pod svojim uslovima. Čuo sam da će igrati dubl. Šaljem mu pozdrave, kao i svima koji se muče sa povredama", završio je Đoković, koji je sedam puta u karijeri osvajao pehar na londonskoj travi.

image