Lebron će i zvanično igrati sa sinom, potpisao neverovatan ugovor za 40-godišnjaka

Američki košarkaš Lebron Džejms, potpisao je novi, dvogodišnji ugovor sa ekipom Los Anđeles lejkersa

"Kralj" će tako i zvanično zaigrati sa svojim sinom i tako postati prvi košarkaš u istoriji NBA lige kojem je to pošlo za rukom.

Lejkersi su na ovogodišnjem draftu, kao 55. pika u drugoj rundi, izabrali Bronija Džejmsa.

Prethodno je Lebron odbio da iskoristi klauzulu u prethodnom ugovoru sa Lejkersima, prema kojoj bi automatski produžio ugovor na još jednu sezonu.

Prema pisanju američkih medija, Džejms je želeo da bude slobodan agent, u slučaju da je neki drugi tim izabrao njegovog sina, ali i u slučaju da treba da prihvati manju sumu, kako bi se novac dao nekom potencijalnom pojačanju.

Bilo kako bilo, Lebron je potpisao dvogodišnji ugovor, "težak" 104 miliona dolara.

Kako je u pitanju maksimalna cifra za taj tip ugovora, jasno je da su Lejkersi odustali ili oprostili se od zvučnih igrača na tržištu.

Prema informacijama koje donosi dobro obavešteni novinar "I-Es-Pi-Ena" Adrijan Vojnarovski, Lebron će u novom ugovoru imati dve klauzule.

Jedna se tiče opcije automatskog produžetka, a odluku može doneti košarkaš. Druga se tiče "trejda", odnosno razmene igrača, a klauzula kaže da Lebron Džejms neće moći da bude deo bilo kakvih razmena.

Dva dana pre oca, Broni Džejms je potpisao višegodišnji početnički ugovor sa "jezerašima", u čijem sastavu će biti od samog starta karijere.