Uzbudljiv početak Bratskog kupa - penali na duelu Dinama i Partizana

Fudbaleri Partizana pobedili su Dinamo na startu Bratskog kupa u Moskvi

Počeo je Bratski kup u Moskvi, sjajnom utakmicom između Dinama i Partizana.

Dugo se čekalo na gol na "VTB Areni" u Moskvi, a kada je pao prvi, usledio je spektakl.

Dinamo je poveo u 76. minutu, gol je postigao Ivan Lepskij. Rezervista se najbolje snašao u gužvi posle kornera i sa 12 metara zakucao loptu pod prečku.

Deset minuta kasnije, činilo se da Dinamo stavlja tačku, pošto je mrežu zatresao Vjačeslav Grulev.

Međutim, Partizan je do kraja uspeo da izjednači.

Prvo je u 88. minutu Nemanja Nikolić iskoristio asistenciju Ksandera Severine i rutinski poslao loptu u mrežu udarcem sa sedam metara, da bi u 90+1. minutu Aleksandar Šćekić iskoristio katastrofalnu grešku golmana domaćih i sa tri metra poslao loptu u praznu mrežu.

Šćekić je, zatim, minut pre kraja utakmice fenomenalnom intervencijom spasio Partizan poraza, pošto je loptu izbacio sa gol linije u situaciji kad je golman Aleksandar Jovanović već bio savladan.

Usledili su penali, u kojima je briljirao golman Partizana koji je zaustavio dva jedanaesterca igračima Dinama, Dmitriju Skopincevu i Danilu Fominu, dok su za Beograđane sa bele tačke strelci bili Bibars Natho, Marko Živković, Nemanja Nikolić i Đorđe Jovanović.

Partizan drugi meč na Bratskom kupu igra 7. jula protiv moskovskog CSKA, dok sutra igraju OFK Beograd i CSKA, a u subotu Dinamo i OFK Beograd.