Sport

Federeru ne smeta da mu Novak uzme još jedan rekord: Samo nek nastavi da ih ruši

Švajcarac u mnogo lepšem tonu govori o velikom rivalu posle povlačenja iz profesionalnog tenisa
Federeru ne smeta da mu Novak uzme još jedan rekord: Samo nek nastavi da ih rušiGetty © Kate Green / Stringer

Rodžer Federer i dalje intenzivno prati tenis, uprkos tome što je u penziji već neko vreme, a kako kaže, voleo bi da njegovi nekadašnji protivnici nastave da pomeraju granice.

Federer je govorio o Novaku Đokoviću, koji ima sedam titula na Vimbldonu, a ukoliko bi trijumfovao u Londonu, izjednačio bi se sa Švajcarcem koji je na čelu liste rekordera.

"Neka Novak samo nastavi da ruši rekorde", počeo je Federer.

"Nadam se da će Endi (Mari) moći da igra koliko mu kuk dozvoljava, jer još ima želju. Rafa (Nadal) zna da je bio u teškoj situaciji i veruje da može i dalje da pobeđuje koliko je moguće."

Rodžer je trenutno zaokupiran snimanjem dokumentarnog filma, čija je tema njegov odlazak u penziju.

"Verovatno najvažnije je da mi taj film nismo snimali za publiku nego za nas. Za moju decu, za moj tim, za moje prijatelje da mogu da ga jednog dana pogledaju. Nisam želeo kamere stalno oko mene, pogotovo ne kod kuće jer želim da sačuvam decu od svega toga. Uvek sam bio otvoren prema medijima, osim kada sam kod kuće. Privatno je privatno."

Otkrio je i kada je shvatio da je definitivno kraj.

"Tog leta sam već shvatio da moje koleno neće biti bolje i počeo sam da razmišljam gde da se povučem. Rešio sam da to bude na Lejver kupu u Londonu, baš tada me je pozvao Rafa i odlučili smo da igramo zajedno dubl. Tada sam rešio da se to snima, jer sam znao da će biti opušteno", zaključio je Federer.

Đoković inače nastavlja pohod na terenima Ol Ingland kluba duelom protiv anonimnog Britanca Džejkoba Fernlija.

image