Sport

Osmi u Premijer ligi, a Junajted ga čuva - Ten Hagu ugovor do 2026. godine

"Crveni đavoli" su odlučili da aktiviraju klauzulu iz ugovora
Osmi u Premijer ligi, a Junajted ga čuva - Ten Hagu ugovor do 2026. godineGetty © Justin Setterfield - The FA / Contributor

Čelnici Mančester junajteda produžili su ugovor holandskom stručnjaku Eriku ten Hagu za još godinu dana.

Kako je saopšteno iz kluba sa "Old Traforda", 54-godišnji Holanđanin će ostati u klubu do 2026. godine, pošto je samo aktivirana klauzula iz ugovora o produžetku saradnje za još 12 meseci.

"Veoma sam zadovoljan što sam postigao dogovor sa čelnicima kluba o nastavku saradnje. Osvrćući se na protekle dve godine, možemo sa ponosom da pričamo o dva trofeja i mnogim primerima napretka u odnosu na ono na čemu smo bili kad sam se pridružio klubu", rekao je Erik ten Hag za klupski sajt posle ovih vesti.

Holanđanin je dodao da je pred ekipom još mnogo napornog rada da bi dostigli nivoe koji se očekuju od Mančester Junajteda, a to su engleske i evropske titule.

"U mojim razgovorima sa klubom, našli smo potpuno jedinstvo u našoj viziji za postizanje tih ciljeva i svi smo snažno posvećeni tome da zajedno krenemo na taj put", zaključio je Holanđanin.

Erik ten Hag je u Mančester Junajted stigao iz Ajaksa pre dve godine, a sa "crvenim đavolima" je osvojio Liga Kup 2023. i FA Kup 2024. godine. Klub je vodio na 114 utakmica u svim takmičenjima, uz skor od 66 pobeda, 17 remija i 31 poraz. Trostruki prvak Evrope naredne sezone neće igrati u Ligi šampiona, već u Ligi Evrope, jer je prethodnu sezonu u Premijer ligi okončao tek na osmom mestu.

image