Sport

Đoković posle tri sata do trećeg kola - mučio se sa 277. igračem sveta

Novak Đoković je ostvario i drugu pobedu na Vimbldonu ove sedmice i to nakon što je imao više problema nego što se očekivalo
Đoković posle tri sata do trećeg kola - mučio se sa 277. igračem svetaGetty © Mike Egerton - PA Images / Contributor

Novak Đoković je u trećem kolu Vimbldona posle dosta problema, iako nije tako delovalo. Sedmostruki šampion Vimbldona je slavio protiv Džejkoba Fernlija 3:1, po setovima 6:3, 6:4, 5:7, 7:5 i nakon tri sata se plasira u teće kolo turnira.

Osvajač 24 grend slema je odlično počeo meč i prvi set osvojio za samo tridesetak minuta na terenu, dok je slično bilo i u drugom setu. Po jedan brejk u ta dva seta bila su mu dovoljna za rutinskih 2:0, a kada je napravio brejk u trećem setu, delovalo je da će se meč brzo završiti.

Mogao je Nole da stigne do rutinske pobede za nešto malo više od sat i po, ali je na kraju taj meč trajao gotovo dvostruko duže. Fernli je zaigrao dosta hrabrije, sjajno je pogađao servise i snažne forhende, dok je Đokovićeva igrala bila na nižem nivou.

Nije se Đoković baš najbolje osećao, pravio je daleko više grešaka, pa je bilo problema i u četvrtom setu. Na momente je izgledalo da bi meč mogao da ode i u peti set, ali je u finišu Novak dodao "gas" taman koliko je bilo potrebno da stigne do presudnog brejka.

On će u trećem kolu u subotu igrati protiv Alekseja Popirina, koji je sa 3:2 savladao Tomasa Martina Ečeverija.

  • 4. jul 2024 • 17:37

    17:37

    Konačno pobeda - Đoković slavi 3:1

    Pobeda Novaka Đokovića 6:3, 6:4, 5:7, 7:5, za plasman u treće kolo Vimbldona gde će igrati protiv Ečeverija ili Popirina.

    Odlična prva dva seta, bez mnogo muka i bez mnogo dugih razmena, pretvorili su se u probleme pravo niotkuda. Izgubio je Novak treći set uprkos brejku prednosti koji je imao, mučio se i u četvrtom, ali je uspeo da uradi dovoljno da okonča susret posle tri sata igre.

  • 17:29

    Igra se na razliku - 5:5

    Bilo je 5:4 za Fernlija i vrlo nezgodno, jer je na servis Đokovića bilo 15:30. Ipak, as udarac, pa još dva odlična servisa i Novak je uspeo da stigne do izjednačenja.

  • 17:16

    I dalje bez brejkova - 3:4

    Novak sada uopšte ne uspeva da stigne do brejk lopti na servis Fernlija. Britanac igra na daleko višem nivou nego što njegov plasman na ATP listi govori.

  • 17:07

    Brzinski gemovi servera - 2:3

    Novak je odigrao savršen gem i osvojio četiri brza poena, a nije se ni Fernli posle toga mučio, pa i dalje nema brejkova u četvrtom setu.

  • 17:02

    Ponovo Fernli vodi 2:1

    U setovima je 2:1 za Đokovića, a u trećem setu u nizu u prva tri gema nema brejkova, a Britanac uspešno osvaja svoja dva. Novak i dalje ne uspeva da podigne nivo igre, sada mu smeta i vetar...

  • 16:46

    Treći set, Fernli 5:7

    Neverovatno loš završetak trećeg seta. Đoković je vodio 3:2 i servirao i od tada se njegova igra ne može pozitivno opisati. Imao je i 30:0 u ovom poslednjem gemu i bio je blizu da ga odvede u taj-brejk, ali je Fernli osvojio četiri poena u nizu i odveo meč u četvrti set.

  • 16:33

    Žaliće Novak za ovim - 4:5

    Fernli čuva prednost i sada će Novak servirati za ostanak u trećem setu i to nakon što je propustio dve uzastopne brejk lopte. Imao je Srbin situaciju da dođe na jedan servis gem od pobede, ali kao što je to s njim često slučaj - moraće težim putem.

  • 16:25

    Fernli spasio brejk loptu - 3:4

    Šteta za Novaka, imao je brejk loptu i to je bila prva na ovom meču koju nije iskoristio. Fernli se spasio sa dva as udarca u nizu.

  • 16:19

    Neverovatno - Fernli pravi brejk, 3:3

    Prvi put na turniru ove godine Đoković gubi gem na svoj servis i Britanac iznenada stiže do 3:3. Nekoliko mlitavih grešaka iz bekhenda su koštale Novaka. Šteta, sve je išlo i ka brzom trijumfu u trećem setu.

  • 16:12

    Urlik Đokovića uz brejk - 3:2!

    Svaku grešku rivala koristi Novak na ovom meču - tri brejk lopte i tri brejka Srbina! Prvo je odservirao savršen gem za 2:2, a onda stigao do brejka koji ga približava pobedi.

    I to je umeo da proslavi glasnim urlikom, bez obzira što mu je rival 277. igrač sveta.

image