Đoković posle tri sata do trećeg kola - mučio se sa 277. igračem sveta

Novak Đoković je ostvario i drugu pobedu na Vimbldonu ove sedmice i to nakon što je imao više problema nego što se očekivalo

Novak Đoković je u trećem kolu Vimbldona posle dosta problema, iako nije tako delovalo. Sedmostruki šampion Vimbldona je slavio protiv Džejkoba Fernlija 3:1, po setovima 6:3, 6:4, 5:7, 7:5 i nakon tri sata se plasira u teće kolo turnira.

Osvajač 24 grend slema je odlično počeo meč i prvi set osvojio za samo tridesetak minuta na terenu, dok je slično bilo i u drugom setu. Po jedan brejk u ta dva seta bila su mu dovoljna za rutinskih 2:0, a kada je napravio brejk u trećem setu, delovalo je da će se meč brzo završiti.

Mogao je Nole da stigne do rutinske pobede za nešto malo više od sat i po, ali je na kraju taj meč trajao gotovo dvostruko duže. Fernli je zaigrao dosta hrabrije, sjajno je pogađao servise i snažne forhende, dok je Đokovićeva igrala bila na nižem nivou.

Nije se Đoković baš najbolje osećao, pravio je daleko više grešaka, pa je bilo problema i u četvrtom setu. Na momente je izgledalo da bi meč mogao da ode i u peti set, ali je u finišu Novak dodao "gas" taman koliko je bilo potrebno da stigne do presudnog brejka.

On će u trećem kolu u subotu igrati protiv Alekseja Popirina, koji je sa 3:2 savladao Tomasa Martina Ečeverija.

4. jul 2024 • 17:37

Konačno pobeda - Đoković slavi 3:1

Pobeda Novaka Đokovića 6:3, 6:4, 5:7, 7:5, za plasman u treće kolo Vimbldona gde će igrati protiv Ečeverija ili Popirina.

Odlična prva dva seta, bez mnogo muka i bez mnogo dugih razmena, pretvorili su se u probleme pravo niotkuda. Izgubio je Novak treći set uprkos brejku prednosti koji je imao, mučio se i u četvrtom, ali je uspeo da uradi dovoljno da okonča susret posle tri sata igre.

Igra se na razliku - 5:5

Bilo je 5:4 za Fernlija i vrlo nezgodno, jer je na servis Đokovića bilo 15:30. Ipak, as udarac, pa još dva odlična servisa i Novak je uspeo da stigne do izjednačenja.

I dalje bez brejkova - 3:4

Novak sada uopšte ne uspeva da stigne do brejk lopti na servis Fernlija. Britanac igra na daleko višem nivou nego što njegov plasman na ATP listi govori.

Brzinski gemovi servera - 2:3

Novak je odigrao savršen gem i osvojio četiri brza poena, a nije se ni Fernli posle toga mučio, pa i dalje nema brejkova u četvrtom setu.

Ponovo Fernli vodi 2:1

U setovima je 2:1 za Đokovića, a u trećem setu u nizu u prva tri gema nema brejkova, a Britanac uspešno osvaja svoja dva. Novak i dalje ne uspeva da podigne nivo igre, sada mu smeta i vetar...

Treći set, Fernli 5:7

Neverovatno loš završetak trećeg seta. Đoković je vodio 3:2 i servirao i od tada se njegova igra ne može pozitivno opisati. Imao je i 30:0 u ovom poslednjem gemu i bio je blizu da ga odvede u taj-brejk, ali je Fernli osvojio četiri poena u nizu i odveo meč u četvrti set.

Žaliće Novak za ovim - 4:5

Fernli čuva prednost i sada će Novak servirati za ostanak u trećem setu i to nakon što je propustio dve uzastopne brejk lopte. Imao je Srbin situaciju da dođe na jedan servis gem od pobede, ali kao što je to s njim često slučaj - moraće težim putem.

Fernli spasio brejk loptu - 3:4

Šteta za Novaka, imao je brejk loptu i to je bila prva na ovom meču koju nije iskoristio. Fernli se spasio sa dva as udarca u nizu.

Neverovatno - Fernli pravi brejk, 3:3

Prvi put na turniru ove godine Đoković gubi gem na svoj servis i Britanac iznenada stiže do 3:3. Nekoliko mlitavih grešaka iz bekhenda su koštale Novaka. Šteta, sve je išlo i ka brzom trijumfu u trećem setu.

Urlik Đokovića uz brejk - 3:2!

Svaku grešku rivala koristi Novak na ovom meču - tri brejk lopte i tri brejka Srbina! Prvo je odservirao savršen gem za 2:2, a onda stigao do brejka koji ga približava pobedi.

I to je umeo da proslavi glasnim urlikom, bez obzira što mu je rival 277. igrač sveta.

Identično kao u drugom setu - 1:2

Ponovo u prva tri gema, Firnli sigurno osvaja svoja dva servis gema, a Đoković svoj jedan. Ovaj poslednji, Firnli je rešio "s nulom" jer je u sva četiri poena fenomenalno servirao i zabeležio i dva udarca.

Sada su njih dvojica na 6:6 u as udarcima.

Drugi set, Đoković 6:4!

Isto kao i u prvom setu, Novak Đoković i drugi osvaja as udarcem! Ovog puta je ipak bilo više problema, morao je i jednu brejk loptu da spasava, Fernli je bio nešto nezgodniji rival nego u prvih pola sata. Ipak, sve je ovo i dalje jako dobro, bez previše mučenja i komplikacija, Nole je na set od plasmana u treće kolo.

I dalje prednost za Novaka - 5:4

Stigao je Nole do još jednog sigurnog gema na svoj servis, a onda i do 40:40 na servis rivala. Bio je na dva poena od osvajanja drugog seta, ali Fernli je odlično servirao u ključnim trenucima i produžio sebi nade.

Sjajno - Đoković stiže do brejka, 4:3

Baš kao i u prvom setu, Novak u četvrtom servis gemu rivala stiže do brejka. Posle vrlo sigurnog izjednačenja na 3:3, podigao je nivo u sedmom gemu i uspeo da napravi drugi brejk u meču. Lepo je menjao ritam i terao Fernlija na teške udarce.

Novak spasio brejk loptu - 2:3

Pri rezultatu 2:1 za Fernlija, Đoković je prvi put na ovom turniru morao da se suočava sa brejk loptom, ali ju je spasio as udarcem. Uspeo je da osvoji maratonski gem, ali potom Fernli brzinski osvaja svoj gem. Jako dobro igra na svoj servis, ovaj put bez izgubljenog poena.

Fernli se drži - 1:2

U drugom setu u prva tri gema je viđeno što i tokom većine prvog seta - stabilni gemovi za servere. Fernli je već dva puta uz pomoć kvalitetnih servisa čuvao svoje gemove.

Prvi set, Đoković 6:3!

Odličan prvi set Novaka Đokovića. Jedan brejk je bio dovoljan, igralo se jako brzo uglavnom, sa dosta kratkih razmena, pa je Novak za samo 31 minut stigao do vođstva. Završio je set forhend vinerom uz minimalno utrošene energije.

Baš ono što želimo da vidimo od Novaka kada se vraća iz povrede.

Evo ga brejk - 5:3!

Stiže Novak do prednosti i sada će servirati za prvi set. Odlično je forsirao Fernlijev forhend koji je u nekoliko navrata donosio greške Britanca.

Drži Novak prednost - 4:3

Samo 24 minuta igre, a već smo videli sedam gemova. U Fernlijevim servis gemovima, Đoković dosta više greši pa ne uspeva da stigne do brejk lopti, dok u svojim gemovima Novak uspeva da sigurnim servisima i odmerenim drop-šotovima čuva prednost.

I dalje sve isto - 3:2

Polako se diže igra Đokovića, koji odlično servira i osvojio je svih 10 poena na prvi servis. Ovaj gem je završio sjajnim drop-šotom, pa je ponovo stigao do prednosti.

Fernli za sada dobar u svojim servis gemovima, ne dozvoljava mnogo šansi Novaku da se "razmaše".

Sve kako treba - 2:1

Fernli je bio dobar u svom prvom servis gemu na Centralnom terenu, a Novak je uzvratio gemom "s nulom". Jedan prelep slajs viner iz forhenda, pa onda as udarac i to je 2:1 za Đokovića.

Dobar početak - 1:0 Đoković

Novak je lepo započeo meč, nekoliko dobrih razumena i vinera i start susreta kakav se od njega i očekuje.

Počeo je meč

Novak je prvi na servisu.

Stefan se zagreva sa Novakom

Ovako su izgledale poslednje pripreme Novaka Đokovića sa svojim naslednikom uoči meča drugog kola: