Selektor Švajcarske teši tragičara Akanđija: To je samo fudbalska utakmica

Murat Jakin je ponosan na svoje igrače, uprkos eliminaciji Švajcarske u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, a tragičaru Manuelu Akanđiju se zahvaljuje i ima samo jednu poruku: To je samo fudbalska utakmica

Švajcarska je u Nemačkoj odigrala odličan turnir, ali je eliminisana u četvrtfinalu - Englezi su prošli dalje posle boljeg izvođenja penala.

"Duboka tuga, duboka praznina... Boli kada uložite toliko truda, kada vidite šanse koje smo imali. Tužan sam zbog momaka, ali i zbog nacije, što smo, posle takvog nastupa, morali da napustimo turnir", rekao je slektor Švajcarske Murat Jakin.

Tragičar selekcije iz zemlje čokolade i satova bio je fudbaler Mančester sitija Manuel Akanđi, kome je golman Pikford odbranio penal.

"Dajete odgovornost svojim igračima i ne možete posle da se ljutite na njih. Naročito ako su odigrali izvanredan turnir, posebno Manu. Rekao sam mu 'Hvala' za njegov nastup, kako je vodio tim. Zaista je bio na vrhunskom nivou", rekao je Jakin.

Jakin je ponovio da je ponosan na svoje igrače i da je Akanđijev promašen penal samo detalj u odnosu na ukupan učinak.

"Lepa stvar je - to je samo fudbalska utakmica. Fudbal nam pruža toliko lepog u životu. Ali, ovakvi momenti su deo posla", završio je selektor Jakin.