Sport

Senzacija - Srbija saznala rivala na Olimpijskim igrama: Ispala Litvanija!

Litvanci su bili favoriti, ali je na kraju selekcija Portorika iskoristila prednost domaćeg terena
Senzacija - Srbija saznala rivala na Olimpijskim igrama: Ispala Litvanija!Getty © Zhizhao Wu / Contributor

Košarkaši Srbije saznali su ime poslednjeg protivnika u grupnoj fazi na Olimpijskim igrama i to senzacionalnog, pošto je Portoriko u finalu kvalifikacionog turnira savladao Litvaniju.

Portorikanci su u uzbudljivom susretu slavili 79:68 i tako se plasirali na Olimpijske igre ispred košarkaške sile i selekcije koja je prošle godine stigla do polufinala Svetskog prvenstva.

Posle ujednačenog prvog poluvremena, Portorikanci su u nastavku u svom San Huanu uspeli da podignu nivo igre i naprave presudnu razliku u trećoj četvrtini.

Hoze Alvarado je predvodio Portoriko sa 23 poena, a Tremont Voters je dodao 18. U timu Litvanije jedino je Rokas Jokubaitis bio na nivou sa 16 poena, dok je Domantas Sabonis završio meč sa tek 10 poena.

Ovo znači da će Srbija svoj drugi meč na Olimpijskim igrama u grupi C igrati protiv Portorika 31. jula od 17.15. Prethodno ih očekuje meč protiv SAD 28. jula u istom terminu, dok će protiv Južnog Sudana igrati 3. avgusta od 21.00.

Svi mečevi grupne faze igraju se u Lilu, a u četvrtfinale prolaze dve najbolje ekipe u grupi, kao i dve od tri trećeplasirane ekipe.

image