Može li Novak jednom da se ne muči s Runeom? Novi izazov na Vimbldonu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković igraće u ponedeljak treći po redu meč na Centralnom terenu protiv Danca Holgera Runea u osmini finala Vimbldona

Program na Centralnom terenu počinje u 14.30 kada će se sastati Elena Svitolina i Ana Kalinskaja, a posle njih na teren izlaze Tejlor Fric i Aleksandar Zverev.

Đoković je do sada upisao tri pobede na Vimbldonu, prvom turniru posle operacije na meniskusu desnog kolena, a jasno je da će 15. teniser sveta biti njegov najveći ispit do sada. To je naročito slučaj kada se zna da se Srbin sa Dancem mučio u svakom od pet njihovih prethodnih duela.

Novak vodi 3-2 protiv Runea u međusobnom skoru, ali nikada stvari nisu bile jednostavne. Na Ju-Es openu 2021. je slavio 3:1 izgubivši set od tada još uvek ne tako poznatog igrača, a usledili su porazi u finalu mastersa u Parizu 2022. i četvrtfinalu mastersa u Rimu 2023.

Oba puta je Rune slavio 2:1, dok je istim rezultatima Đoković uzvratio u poslednja dva meča - u četvrtfinalu mastersa u Parizu i grupnoj fazi Završnog mastersa u Torinu prošle godine.

Rune je prošle godine na Vimbldonu stigao do četvrtfinala, a u prošloj rundi je umalo izgubio od Kventina Alisa, pošto je do pobede stigao u pet setova, nakon što je gubio 2:0.