Sport

Santoš: Nema problema sa Ronaldom, on daje kapitenski primer

Selektor fudbalske reprezentacije Portugalije Fernando Santoš, komentarisao je nakon ubedljive pobede nad Švajcarskom u osmini finala Svetskog prvenstva u Kataru, situaciju u kojoj se našao Kristijano Ronaldo, koji je u igru ušao sa klupe, kada je Portugalija već vodila sa 6:1
Santoš: Nema problema sa Ronaldom, on daje kapitenski primerGetty © Francois Nel

Portugalija je izborila mesto u četvrtfinalu Mundijala u Kataru, pošto su sa 6:1 deklasirali selekciju Švajcarske.

Selektor Santoš iznenadio je fudbalsku javnost kada je saopštio startnih 11 za meč osmine finala, pošto među starterima nije bilo Kristijana Ronalda.

Umesto njega, debitantski nastup na Svetskom prvenstvu upisao je Gonsalo Ramos, koji je postao heroj nacije, postigavši tri gola i upisavši i jednu asistenciju.

Santoš je izjavio nakon meča da nije bilo nikakvog problema sa Ronaldom, te da je njegova odluka da jedan od najboljih fudbalera današnjice i istorije ovog sporta ostane na klupi, bila taktička.

"Kristijano i Ramos su dva potpuno različita fudbalera. Nije bilo problema sa kapitenom naše selekcije", izjavio je Santoš.

Ronaldo je u igru ušao u 73. minutu, kada je meč praktično bio rešen, pošto je prednost njegove selekcije iznosila 5:1.

"Prijatelji smo već dugi niz godina. On je kapiten koji daje primer drugima", dodao je selektor Portugalije.

Protivnik Portugalije u četvrtfinalu Svetskog prvenstva biće selekcija Maroka, koja je nakon boljeg izvođenja penala, eliminisala Španiju.

image