Sport

Istorijski "večiti" derbi - Partizan i Zvezda prvi put u evroligaškom duelu

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde odigraće, prvi put u istoriji, evroligaški meč. Partizan je domaćin u "Štark areni", na tribinama neće biti gostujućih navijača, a utakmica počinje u 20.30

Vreme je za prvi evroligaški "večiti" derbi beogradskih rivala. Utakmice Partizana i Crvene zvezde oduvek su više od igre, ali će ova noć u beogradskoj "Štark areni" biti posebna.

Rivalstvo beogradskih crno-belih i crveno-belih večeras će biti na najvećoj evropskoj pozornici pod evroligaškim reflektorima.

Partizan je domaćin ove istorijske utakmice, a crno-beli su saopštili da su sve karte za meč rasprodate. 

U prvom ovosezonskom "večitom" derbiju, u okviru Jadranske lige, slavila je Crvena zvezda sa 90:74, u meču koji je trajao više od dva i po sata.

Navijači Crvene zvezde neće moći da prisustvuju meču 12. kola Evrolige, procena je i preporuka bezbednosnih struktura.

Partizan je pozvao navijače na fer i sportsko navijanje, dok se Crvena zvezda oglasila saopštenjem, u kojem izražava nadu da će domaćin obezbediti sve uslove da ova utakmica protekne u sportskom ambijentu.

Nakon 11 odigranih utakmica u novoj sezoni Evrolige, Crvena zvezda ima skor od pet pobeda i šest poraza, dok je Partizan četiri puta slavio, a sedam puta bio poražen.

image