Novak poslao na spavanje one koji nemaju poštovanja: Ne možete mi ništa!

Novak Đoković prezadovoljan pobedom u tri seta nad Holgerom Runeom, ali ne i ponašanjem pojedinaca na tribinama Vimbldona

Novak se plasirao u četvrtfinale Vimbldona, pošto je, brže i lakše nego što je bilo ko očekivao, savladao Holgera Runea.

"Veoma sam zadovoljan što se završilo za tri seta. Holger je bio daleko od svog najboljeg tenisa - izgubio je prvih 12 poena, pa mu je bilo potrebno vremena da se vrati mentalno. Sa druge strane, ja sam sve učinio na pravi način", rekao je Novak nakon meča. 

Tokom meča je Novak bio na meti pojedinih navijača, što mu se nije previše dopalo.

"Svim navijačima koji su ispoštovali i ostali ovde, veliko hvala. A onima koji su izabrali da ne poštuju igru i igrače, želim laku noć", rekao je Novak, mahnuo im i dobio ogroman aplauz ostatak publike.

Na opasku čoveka koji ga je intervjuisao, da se "nada da je to samo bilo navijanje za Runea a ne nepoštovanje", Novak je reagovao.

"Ne, ne prihvatam to... Na turu sam više od 20 godina, znam sve trikove. Fokusiram se na sve one koji vole tenis, koji cene igrače i poštuju ih. Igrao sam u mnogo goroj atmosferi od ove - verujte mi, ne možete dopreti do mene".

Đoković igra sve bolje kako vreme odmiče, a uveren je da će biti još bolji u svom 15. četvrtfinalu na Vimbldonu, koje igra protiv Aleksa de Minora.

"Osećam se sjajno, idem dan po dan. Uvek ima nešto na čemu može da se radi. Analiziraću sa svojim timom sve. Igrali smo više puta, mislim da je prvi put ove sezone na travi. Jedan je od najbrržih na turu, ako ne i najbrži. A ja uživam da trčim sa svojih 37 godina", rekao je Novak uz osmeh.