Novaka naljutila pitanja Bi-Bi-Sija, otišao usred intervjua: "Treći put me to pitaš!"

Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale Vimbldona pošto je u ponedeljak uveče savladao Holgera Runea 3:0, a nakon susreta je na Centralnom terenu podigao buru svojom izjavom

Osvajač 24 grend slem trofeja je nakon duela u intervjuu na terenu odlučio da više nema nameru da trpi provokacije britanske publike i grupe navijača koja ga je provocirala tokom duela. Đoković je pojedinim navijačima poželeo "laku noć" nakon meča, aludirajući na uzvike navijača Holgera Runea koji su više bili usmereni ka njemu nego ka Dancu.

No, nakon intervjua koji je dao na terenu, Đoković je razgovarao i za "Bi-Bi-Si", a taj intervju je prevremeno napustio zbog insistiranja novinara Rišija Peršada da govori isključivo o publici. Prvo pitanje bilo je kako se oseća sada kada je razgovor na terenu prošao.

"Isto", rekao je Đoković.

Usledilo je potom pitanje da li dobija poštovanje kao sedmostruki šampion Vimbldona.

"Kao što sam rekao posle meča, zahvalio sam se većini navijača na stadionu i znam da nakon gledanja tenisa ceo dan nije lako da ostanete. Zahvalan sam. Oni su i jedan od razloga zbog čega sam i dalje ovde i igram, publika koja zaista ceni igrače i napore koje imamo, oni nas podržavaju i to znam. Ali kada publika pređe crvenu liniju, onda reagujem, ne kajem se zbog svojih reči ili postupaka na terenu", istakao je Novak.

Usledilo je pitanje kako namesti svoje misli kada iz publike stignu povici nepoštovanja, a već treće pitanje o publici je Đokovića izbacilo iz takta.

"Imate li neko drugo pitanje osim o publici? Fokusirani ste samo na to ili postoji nešto drugo oko meča?", upitao je Đoković.

Pokušao je novinar britanskog javnog servisa da opravda pitanje, ali Srbina to nije zanimalo.

"Treći put mi postavljate to pitanje. Rekao sam šta sam rekao na tu temu", uzvratio je.

Novinar je potom pokušao da relaksira situaciju i pita ga o narednom rivalu, Aleksu de Minoru. Međutim, Novak mu nije dao priliku za to i brzo je napustio intervju.

"Radujem se tom duelu, biće težak meč", odgovorio je Đoković i odmah ustao i napustio studio.

Nije ni čudo da su Đokoviću zasmetala pitanja isključivo o publici i forsiranju tog narativa, naročito jer se radi o "Bi-Bi-Siju", mediju koji je 2022. godine intervjuisao Srbina u Beogradu povodom njegovog stava o vakcinaciji protiv korona virusa.

I tada je "Bi-Bi-Si" imao svoj narativ koji je forsirao, o tome kako Đoković greši što ne želi da se vakciniše i da bi "zbog gluposti" mogao da izgubi priliku da postane najbolji teniser svih vremena. I sam Đoković je kasnije isticao da je "Bi-Bi-Si" odlučio da veliki deo njihovog razgovora uopšte i ne emituje i tako ga predstavi u negativnijem svetlu.

Kako je ovaj intervju Đokovića izgledao, možete da pogledate OVDE.