Sport

Hrvatska u transu - Dona u polufinalu Vimbldona, ovo se čekalo 27 godina

Dona Vekić je prva polufinalistkinja Vimbldona, pošto je u utorak savladala senzaciju turnira, kvalifikantkinju Lulu Sun sa Novog Zelanda - 2:1, po setovima 5:7, 6:4, 6:1
Hrvatska u transu - Dona u polufinalu Vimbldona, ovo se čekalo 27 godinaGetty © Mike Hewitt / Staff

Sun, Novozelanđanka koja je odrasla u Švajcarskoj, a čiji je otac Hrvat, nije uspela da napravi još jedno iznenađenje i savlada Hrvaticu.

Vekićeva je uspela da napravi preokret protiv 123. teniserke sveta i tako postane prva Hrvatica u polufinalu nekog grend slema još od Ive Majoli.

Legendarna Zagrepčanka je 1997. godine stigla čak i do trofeja na Rolan Garosu, što je do danas jedina grend slem titula za Hrvatsku u ženskom singlu.

Kako je Majoli najbolji rezultat na Vimbldonu bilo četvrtfinale, Vekićeva je uspela to sada da nadmaši i pokušaće da u četvrtak stigne do velikog finala.

Za to će morati da ostvari i šestu pobedu na Vimbldonu ove godine, a igraće protiv bolje iz duela Jasmin Paolini i Eme Navaro.

U sredu su na programu preostala četvrtfinala u kojima će igrati Jelena Ostapenko - Barbora Krejčikova i Elena Ribakina - Elina Svitolina.

image