Mesi odveo Argentinu u novo finale Kopa Amerike

Zlatna generacija "gaučosa" ima priliku da nastavi dominaciju novim velikim trofejom

Fudbalska reprezentacija Argentine plasirala se u finale Kopa Amerike, pošto je u Nju Džersiju savladala selekciju Kanade rezultatom 2:0 (1:0).

Argentinci su opravdali ulogu favorita i još jednom će se boriti za trofej na kontinentalnom šampionatu.

Pred 80.000 gledalaca aktuelni svetski prvak je drugi put na turniru bio bolji od Kanađana, pošto je identičnim rezultatom slavio u grupnoj fazi.

Ekipu Lionela Skalonija u prednost je doveo Hulijan Alvarez već u 22. minutu. Napadač Mančester sitija iskoristio je odlično dodavanje Rodriga de Pola, oslobodio se čuvara i savladao golmana Maksima Krepoa.

Imali su Argentinci do petnaestominutne pauze još nekoliko dobrih prilika da dupliraju vođstvo, ali ono što nisu u prvom, uspeli su početkom drugog poluvremena.

Još jednom je De Pol bio među glavnim akterima, probio je po levoj strani i vratio povratnu loptu na ivicu kaznenog prostora do Enca Fernandeza. Vezista Čelsija je "gađao" donji desni ugao, loptu je na putu do mreže dotakao Lionel Mesi koji je izbegao ofsajd i sproveo je u mrežu.

Kanađani su tada morali da krenu na sve ili ništa, nekoliko puta su opasno pripretili Tanitoluve Oluvaseija, ali je Emilijano Martinez ostao nesavladan.

Argentinci će se za drugi uzastopni trofej na Kopa Americi, a 16. u istoriji, boriti sa pobednikom drugog polufinala u kojem se sastaju Urugvaj i Kolumbija.

Mesi je tako reprezentaciju odveo u osmo veliko finale, a do sada ima tri najveća pehara.