Sport

Mekinro stao na Novakovu stranu: "On je kao Dart Vejder, mogu samo da kažem – svaka čast!"

U "ratu" protiv određenog dela navijača najbolji teniser svih vremena dobio je jakog saveznika – legendarnog Džona Mekinroa
Mekinro stao na Novakovu stranu: "On je kao Dart Vejder, mogu samo da kažem – svaka čast!"Getty © Shi Tang / Contributor

Novak Đoković nalazi se u centru pažnje britanske javnosti zbog izjave koju je dao posle pobede nad Holgerom Runeom u četvrtom kolu Vimbldona.

Đoković je preslišao Danca u tri seta, a onda je, govoreći na travi Centralnog terena, na "spavanje poslao" nepristojne navijače koji su ga provocirali tokom duela.

Potom je razgovarao i za "Bi-Bi-Si", a taj intervju je prevremeno napustio zbog insistiranja novinara Rišija Peršada da govori isključivo o publici.

U studiju britanske televizije neprestano se govori samo o Novaku, pa je pozvan i čuveni "Mek" koji je verovatno iznenadio sve svojim stavovima. Upitan da kaže šta bi poručio Đokoviću, imao je spreman odgovor:

"Mogu samo da kažem – 'svaka čast!'", kao iz topa je rekao Mekinro.

Potom je ponovio da Srbin godinama ne dobija poštovanje koje zaslužuje.

"Šta je to loše uradio? Takmiči se jače i bolje nego što se iko ikada takmičio. Da li je to možda zbog mesta odakle je? On je kao Dart Vejder u poređenju sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom."

"Niko nije mogao da se poredi sa njim zbog onoga što su doneli. A onda se pojavio neki momak, Đoković i rasturio žurku. Stoga, kako bi bilo da ga malo poštujemo posle svega? On je momak koji je ubedljivo pretrpeo najteži udar i zato mogu da kažem da je on najveći koji je ikada igrao."

Voditeljka je kontrirala da je jasno da danski navijači nisu navijali protiv njega i da ne može prosto da veruje da na Centralnom terenu Vimbldona neko može da navija isključivo protiv nekoga, ali je Amerikanac i na to

"Zar ne mislite da je bilo bar 100 mečeva u poslednjih 10-15 godina u kojima je Đoković naišao na nepoštovanje samo zato što je toliko dobar?", istakao je Mekinro.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Aleksa de Minora iz Australije, a taj meč na programu je posle 16 časova.

image