Sport

Kome Novak svira violinu posle svake pobede na Vimbldonu? (VIDEO)

Najbolji teniser svih vremena se nakon svakog trijumfa na ovogodišnjem Vimbldonu okretao ka svom boksu i simulirao sviranje violine na reketu
Kome Novak svira violinu posle svake pobede na Vimbldonu? (VIDEO)Getty © Mike Hewitt

Mnogo je dešavanja oko Novaka Đokovića na svakom turniru na kojem učestvuje, a to je posebno izraženo ove godine na Vimbldonu.

Đoković je u London stigao samo tri sedmice pošto je operisao koleno desne noge, uspeo je da se plasira u četvrtfinale, a pritom i da "zarati" sa nepristojnim navijačima.

Njegova prozivka i "slanje na spavanje" dugim "lakuuuuu noooooć", zasmetala je naravno i domaćim medijima, koji su pokušali da od muve naprave slona, ali im on to nije dozvolio i odjurio je sa intervjua za "Bi-Bi-Si".

Zbog svega toga je ispod radara prošao i jedan detalj, a to je nova proslava pobeda. Novak se nakon svakog trijumfa okretao ka svom boksu i simulirao sviranje violine na reketu.

"To je bilo za Taru! Tara moja svira violinu već neko vreme, šest meseci i to je bio naš dogovor da ću tako da proslavim pobede", otkrio je Đoković.

Upitan da li ima neku proslavu od drugih sportista koja mu je zanimljiva, imao je najbolji svih vremena podugačku listu.

"Bolt! Ronaldo i ono 'siu', sviđa mi se i Agasijevo mahanje sa poljupcem i kada se pokloni. Guga na Rolan Garosu sa srcem, Conga je imao onaj zanimljivi fudbalski, ima interesantnih... Belingem, ono jednostavno raširi ruke, Alkaraz je to uradio, to sam i ja uradio na Rolan Garosu. Interesantno je i zabavno da to možemo da uzimamo iz drugih sportova, spajamo sportove, brzo mrežama proputuje. Svako ima nešto svoje, ja sam menjao, zavisi od momenta i osećanja, evo sada imam violinu."

"Štepanek je bio prvi koji je to uradio, šalio sam se sa njim, imao je tu proslavu, čak smo se prisećali kada sam 2007. godine igrao na Ju-Es openu protiv njega u pet setova po nekoj velikoj vrućini. Bio je neki lud poen, onda je on to uradio, onda sam ja njemu uzvratio kroz poen-dva, od tada datira."

Poznato je koliko je Đokoviću važna porodica, posebno u ovoj fazi karijere kada mu, kako sam kaže, sve teže padaju putovanja.

"Vreme koje provodim sa njima je neprocenjivo, pogotovo na Vimbldonu, to nije samo meni omiljeni turnir, već i mojoj supruzi Jeleni, Stefanu i Tari. Svi vole da budu ovde. Jedinstveno je, odiše istorijom i tradicijom – lepo je."

Posebno je zanimljivo videti njegovog sina Stefana, koji prati tatu na svakom koraku, pa i na treninzima.

"Stefan voli da igra na travi, igra i u dvorani, trenira sa trenerom, tu su deca i Boba Brajana i drugih igrača koji svake godine igraju sa njim. Taj osećaj da njega vidim, da ga imam uz sebe, kao i ćerku, nešto je što je veoma posebno i jedinstveno. Budi dodatnu motivaciju, a i daje mi mir i spokoj. Daje mi neku ravnotežu mentalnu koja mi treba. Mnogo je tenzije tokom Grend slemova. Stalno je neki pritisak. Stalno se negde ide, radi, žuri..."

"Profesionalizam, posvećenost, je nešto što je sastavni deo moje karijere čitav život. Njihovo prisustvo me opušta i dozvoljava mi da se osećam uravnoteženo. Pogotovo kako turnir odmiče. Što su važniji mečevi, to je veći pritisak i očekivanja. Tako da, njihova podrška i prisustvo moje dece i žene su nezamenljivi. Zahvalan sam što sam tu."

Novinari u Londonu su pitali i da li ima neko mesto gde voli da boravi kada nije u kompleksu Ol Ingland kluba.

"Imam – vimbldonski "Komon park", koji je ogroman i tu nalazimo brojne stazice. Pričam u množini, jer pričam o sebi, ženi i deci, pošto se zajedno šetamo i volimo da se zagubimo u šumici i pravimo neke kućice na drvetu. Razne stvari radimo i provodimo kvalitetno vreme u prirodi u ovom delu grada."

Đoković bez borbe u polufinalu, De Minor se povukao

Svetskog "broja 2" očekivao duel protiv Aleksa de Minora u četvrtfinalu trećeg grend slema i taj meč zakazan je kao drugi duel dana na Centralnom terenu.

Organizatori su najavili da će program na Centralnom terenu otvoriti meč četvrtfinala u ženskoj konkurenciji između Kazahstanke Elene Ribakine i Ukrajinke Eline Svitoline. Ovaj duel će početi u 14.30 sati.

To je značilo da Srbin i Australijanac na čuvenu travu neće izaći pre 16.00, ali do meča uopšte nije došlo jer se Aleks povukao zbog povrede.

On se povredio u poslednjem poenu prethodnog meča protiv Artura Fisa i nije bio spreman za duel sa Novakom.

Đoković i De Minor, koji je trenutno deveti igrač sveta, odigrali su tri međusobna duela u karijeri, a srpski teniser vodi 2-1 u pobedama.

Neka u polufinalu bude još jedna prilika da se zasvira violina...

image