Sport

De la Fuente blista nakon plasmana u finale: Bili smo savršeni!

Selektor Španije, Luis de la Fuente, smatra da je njegov tim odigrao savršen meč protiv Francuske
De la Fuente blista nakon plasmana u finale: Bili smo savršeni!Getty © Joosep Martinson - UEFA

Španija je izborila plasman u finale EP, pošto je u polufinalu savladala Francusku rezultatom 2:1.

"Bili smo savršeni protiv Francuske. Srećni smo što smo stigli do finala, odveli smo Španiju tamo gde joj je mesto u fudbalu", rekao je De la Fuente, prenose španski mediji.

On je pohvalio mladog španskog fudbalera Lamina Jamala, koji je na meču sa Francuskom postao najmlađi strelac u istoriji EP.

"Videli smo genija! Pravog genija… Moramo da brinemo o njemu, da nastavi da radi i da drži noge na zemlji. Imamo veliku sreću što je Španac i što ćemo uživati u njegovoj igri mnogo godina. Imamo tim sa puno sadašnjosti, ali više budućnosti."

Jedan od redara je po završetku meča, kada su fudbaleri Španije slavili sa navijačima, nenamerno povredio kapitena Alvara Moratu.

"Verujemo da nije ništa. Čekaćemo vesti, dobio je jak udarac. Potreban nam je na terenu i van njega. On će da uđe u istoriju španskog fudbala", dodao je selektor Španije.

Jamal je posle meča izjavio da je Španija zasluženo izborila finale EP.

"Bitno je da smo u finalu i da smo to zaslužili. Gol je bio dobar, ali finale je to o čemu svako od nas razmišlja. Srećan sam zbog trijumfa i uspeha koji smo kao tim napravili. Sve ostalo je nebitno. Moj gol nas je vratio u meč", poručio je Jamal.

Španija će u finalu EP igrati sa pobednikom meča Holandija - Engleska, koji je na programu večeras u Dortmundu.

"Biće to svakako veoma težak meč, bilo da se radi o Holanđanima ili Englezima. Moramo da budemo fokusirani, mirni i da uživamo u finalu", zaključio je Jamal.

Finale je na programu u nedelju od 21 sat u Berlinu.

image