Sport

Britanci hteli Novaku da podmetnu netačnu izjavu - navijači ih uhvatili u laži

"Skaj sports" je izjavi Đokovića pridodao jednu reč koju zapravo nije izgovorio, a baš ta reč učinila je da njegova izjava zazvuči daleko arogantnije nego što je bila
Britanci hteli Novaku da podmetnu netačnu izjavu - navijači ih uhvatili u lažiGetty © Mike Egerton - PA Images / Contributor

Novak Đoković je pre nekoliko dana savladao Holgera Runea i plasirao se u četvrtfinale Vimbldona, nakon čega je dao izjavu o kojoj se i dalje priča.  Novak se u međuvremenu plasirao i u polufinale zbog predaje Aleksa de Minora, ali se bura zbog njegove poruke londonskoj publici da im želi "laku nooooooć" ne stišava.

Nakon što im je na Centralnom terenu rekao "ne možete mi ništa", usledio je tendenciozni intervju sa novinarom Bi-Bi-Sija koji je Đokovića naljutio te ga je i prevremeno napustio.

A sada je i britanski "Skaj sports" pokazao svoje lice. Naime, ovaj medij je u objavi Novakove izjave pogrešno citirao njegove reči i to na takav način da Đoković zvuči arogantnije i negativnije.

"Svim ljudima koji su izabrali da ne poštuju *velikog* igrača, u ovom slučaju mene, želim im laku noooooć", napisao je "Skaj sports", a sporna je reč "velikog".

Đoković je u svojoj izjavi zapravo rekao samo da "ne poštuju igrača", što je na društvenoj mreži "Iks" i dokumentovano ispod objave britanskog medija beleškom članova zajednice.

Ovo je dovelo do brojnih žustrih reakcija navijača na društvenim mrežama koji su kritikovali "Skaj sports", a neki su čak isticali i da su "znali šta rade", jer su dodavanjem jedne reči učinili da Đoković zvuči arogantno.

U međuvremenu su objavu na društvenoj mreži "Iks" i obrisali nakon brojnih negativnih komentara.

image