Sport

Piksi ostaje selektor Srbije - posle neuspeha na Euru, FSS doneo odluku

Dragan Stojković Piksi ostaće selektor fudbalske reprezentacije Srbije, uprkos neuspehu na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj
Piksi ostaje selektor Srbije - posle neuspeha na Euru, FSS doneo odlukuGetty © Alex Caparros - UEFA / Contributor

Prema informacijama "Tanjuga" to je epilog razgovora prethodnih dana i odluku će potvrditi Izvršni odbor FSS na sednici u petak.

Stojković ima ugovor do 2026. godine, koji je potpisao pred samo Evropsko prvenstvo, gde se Srbija nije proslavila. "Orlovi" su postigli samo jedan gol i osvojili dva boda, završivši na poslednjem mestu grupe C, iza Engleske, Danske i Slovenije.

Nezvanično, Stojković bi u naredne dve godine mogao da ima nešto manju platu od 1.400.000 evra, koliko se pominjalo da su primanja selektora Srbije.

Izvršni odbor FSS bi trebalo da usvoji ostavke dosadašnjeg potpredsednika Branislava Nedimovića, kao i generalnog sekretara Jovana Šurbatovića. Dragan Džajić ostaje predsednik FSS, a mesto će sačuvati i direktor A tima Stevan Stojanović.

Srbija ove jeseni igra prvi put u A diviziji Lige nacija, već 5. septembra u Beograd dolazi Španija, tri dana kasnije sledi gostovanje Danskoj, a u grupi je i Švajcarska. Izvesno, Piksi će napraviti "rezove" u ekipi sa glavnim ciljem, da što spremnije dočeka početak kvalifikacija za Mundijal 2026. godine.

Stojković je predvodio "orlove" i na Svetskom prvenstvu 2022. godine, a Srbija ni tamo nije uspela da upiše niti jednu pobedu, završivši na poslednjem mestu u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom.

image