Sport

Tragedija Hrvatice na Vimbldonu – imala u rukama prvo finale, ali u suzama doživela najbolniji poraz

Omalena Italijanka nastavila sa fantastičnim rezultatima ove sezone i drugi put će se boriti za jednu od četiri najveća pehara
Tragedija Hrvatice na Vimbldonu – imala u rukama prvo finale, ali u suzama doživela najbolniji porazGetty © Francois Nel

Jasmin Paolini prva je finalistkinja ovogodišnjeg Vimbldona, pošto je eliminisala Donu Vekić iz Hrvatske posle velike borbe – 2:6, 6:4, 7:6 (10:8).

Devojka iz Banja di Luke igraće u drugom uzastopnom grend slem finalu, nakon što je prošlog meseca izgubila od Ige Švjontek na Rolan Garosu.

S druge strane, dugo će Dona Vekić pamtiti ovaj meč, jer je u rukama imala pobedu i najveći rezultat u dosadašnjem toku karijere.

Vekićeva je dobila prvi set, potom izgubila drugi, ali je u trećem u dva navrata imala prednost brejka. Vodila je maltene do same završnice i nije uspela da privede meč kraju.

U finišu odlučujućeg dela igre spasla je meč loptu rivalke, prebacila "momentum" na svoju stranu i činilo se da je ponovo bliža trijumfu, uprkos povredi desne ruke. Snimljena je kako plače posle jednog poena, a onda i da drži led na podlaktici u pauzi između gemova.

Meč je rešen u taj-brejku u kojem je Hrvatica imala prednost, ali i šanse kada je Italijanka servirala. Nije ih iskoristila i pognute glave je posle skoro tri sata napustila Centralni teren Vimbldona.

Ona će se za čuvenu "salataru" boriti sa pobednicom drugog polufinala u kojem se sastaju Elena Ribakina i Barbora Krejčikova.

image