Sport

Preokret, navijači Zvezde će ipak biti na "večitom" derbiju

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštila je da je nakon bezbednosnog sastanka sa predstavnicima MUP-a, odlučeno da će navijači Zvezde koji poseduju karte za meč sa Partizanom u okviru Evrolige, ipak moći da uđu u "Štark arenu", te da će biti smešteni u posebnom sektoru za gostujuće navijače
Preokret, navijači Zvezde će ipak biti na "večitom" derbiju© KK Crvena zvezda

Iako je prethodno bilo najavljivano da gostujući navijači neće moći da prisustvuju utakmici Partizana i Crvene zvezde u okviru 12. kola Evrolige, došlo je do obrta.

"KK Crvena zvezda mts obaveštava javnost da je u sredu u organizaciji direkcije policije, održan novi sastanak bezbednosti kome su prisustvovali predstavnici svih relevantnih službi zaduženih za bezbednost i organiziciju utakmice, kao i predstavnici oba kluba aktera sutrašnje utakmice 12.kola Evrolige", navodi se u saopštenju Crvene zvezde.

"Na sastanku je odlučeno da će u četvrtak uveče biti obezbeđeni posebni sektori za sve navijače Crvene zvezda koji poseduju karte za utakmicu. Takođe biće određena i posebna lokacija za okupljanje navijača Crvene zvezde, kako bi bezbedno mogli da uđu i izađu iz Arene. Svi ostali detalji biće saopšteni naknadno", dodaje se.

Iz kluba sa Malog Kalemegdana poručili su svojim navijačima da ne prave nikakve incidente.

"Ovom prilikom, KK Crvena zvezda mts još jednom apeluje da utakmica protekne u fer i sportskoj atmosferi, bez  incidenata. Molimo navijače Crvene zvezde da se ponašaju u duhu fer pleja, bez obzira na sve vrste provokacija, i da time obezbede da ova utakmica 12. kola Evrolige protekne u najboljem redu i bez incidenata."

Partizan će u četvrtak od 20.30 časova dočekati ekipu Crvene zveze u istorijskom prvom "večitom" derbiju u elitnom evropskom takmičenju.

image