Sport

Van de Bek hteo da pobegne iz Junajteda, a u Španiji će igrati i Ligu šampiona

Nekadašnji fudbaler Ajaksa je našao novi klub
Van de Bek hteo da pobegne iz Junajteda, a u Španiji će igrati i Ligu šampionaGetty © Richard Sellers/Allstar / Contributor

Doni van de Bek je napustio Mančester Junajted i postao je novi fudbaler španske Đirone. Holandski vezista je u četvrtak ozvaničio prelazak u redove tima iz Primere.

Ovaj 27-godišnjak je konačno napustio Junajted, nakon godina u kojima nije bio ni blizu da se probije u prvi tim i bilo je samo pitanje koja će biti njegova destinacija ovog leta.

A kako stvari stoje, čini se da je Van de Bek napravio zanimljiv izbor. Đirona, inače klub koji je u istom vlasništvu kao i Mančester siti, naredne sezone će po prvi put u istoriji igrati u Ligi šampiona.

Ne samo to, nego će njegov dosadašnji klub Junajted igrati u Ligi Evrope, a Van de Bek je sa Đironom potpisao ugovor do 2028. godine.

On je u Junajted stigao iz Ajaksa u septembru 2020. godine, ali je upisao samo 62 nastupa za "crvene đavole" tokom četiri sezone. Prošle sezone je bio na pozajmici u Ajntrahtu, a prethodno je bio pozajmljen Evertonu.

image