Ronaldo odbio da slavi pobedu - Portugalci blistali bez njega, on samo otišao sa terena

Kristijano Ronaldo je ponovo u centru pažnje zbog njegove reakcije nakon ubedljivog trijumfa Portugalije i plasmana u četvrtfinale Mundijala

Fudbaleri Portugalije ostvarili su ubedljivu pobedu u osmini finala Svetskog prvenstva u Kataru, pošto su u utorak uveče savladali Švajcarsku 6:1. Ipak, i pored ubedljive pobede i het-trika Gonsala Ramoša, ponovo je glavna tema bio Kristijano Ronaldo.

Legendarni Portugalac nije počeo meč protiv Švajcarske, već je bio na klupi sve do 72. minuta, a po završetku meča odbio je da proslavi veliku pobedu svog tima.

Selektor Fernando Santoš odlučio je da Ronaldo počne meč na klupi zbog Kristijanove loše reakcije nakon što je bio izveden sa utakmice grupne faze protiv Južne Koreje. Tada je Santoš želeo da odmori 37-godišnjeg napadač, ali njegova besna reakcija nije prošla nezapaženo.

Umesto Ronalda, meč je počeo Ramoš koji je to iskoristio da postigne tri pogotka. Ronaldo je po ulasku u igru u poslednjih 20 minuta utakmice pokušaoi da se i on upiše u strelce, jednom je zatresao mrežu, ali je taj gol bio poništen zbog ofsajda, dok posle utakmice nije bio raspoložen.

Video snimak sa tribina ukazuje na Ronalda koji posle pobede Portugalije napušta teren, dok ostatak ekipe zajedno slavi i otpozdravlja navijače. Evo kako je to izgledalo:

Portugalija je poslednji učesnik četvrtfinala Svetskog prvenstva i u subotu će igrati protiv Maroka u borbi za plasman među četiri najbolje selekcije sveta. Ostaje da se vidi hoće li Ronaldo tada dobiti mesto u startnoj postavi.