Sport

Srbija igra protiv Francuske, a oni poručuju: Jokić nam nije bitan

Selekcija Svetislava Pešića će u petak uveče imati ozbiljnu proveru u Lionu
Srbija igra protiv Francuske, a oni poručuju: Jokić nam nije bitanGetty © DeFodi Images / Contributor

Košarkaši Srbije u petak od 21.00 igraju prvu javnu prijateljsku utakmicu u sklopu priprema za Olimpijske igre, a njihov rival je selekcija Francuske.

Francuzi su ujedno i domaćini predstojećih igara u Parizu, a jedan od ključnih igrača biće Nikola Batum, koji je istakao da želi da se on i njegovi saigrači što bolje pripreme za to takmičenje.

"Povećavamo intenzitet na treninzima i utakmicama. Prvi mečevi su bili osmišljeni da nas dovedu u formu, ali ulazimo u drugu fazu. Protiv Srbije biće to prava pripremna utakmica da saznamo gde smo, po intenzitetu, po postavci, i kako još možemo da napredujemo. Reč je o reprezentaciji vicešampiona sveta, kojoj su dodati Nikola Jokić, izuzetan igrač, i Vasilija Micić. Nećemo se fokusirati na Jokića, jer to nije cilj ovakvog meča. U defanzivi i dalje ćemo pokušati da ograničimo njegov uticaj, na bilo koji način", rekao je Batum.

U petak se igra i meč košarkašica Srbije i Francuske, a taj susret počinje u 18.30.

Uoči utakmice košarkaša Srbije, u "LDLC areni" u Lionu će se od košarke zvanično oprostiti i legendarni francuski košarkaš Toni Parker.

image