Srbija i Balkan

RT Balkan zabranjen u Crnoj Gori: Evo kako da nas čitate uprkos cenzuri

Uprkos odluci vlade u Podgorici da zabrani građanima da prate naš rad i budu objektivno informisani, donosimo vam uputstvo kako da nastavite da pratite naše vesti
RT Balkan zabranjen u Crnoj Gori: Evo kako da nas čitate uprkos cenzuri© RT Balkan / Getty Images

RT Balkan je zabranjen u Crnoj Gori, odlukom vlade od 25. juna. Ovim se vlada u Podgorici opredelila za cenzuru, iako se deklarativno zalaže za vladavinu prava, među kojima je i pravo na objektivno informisanje.

Da biste mogli da budete objektivno informisani i nastavite da pratite naš rad, to možete da učinite tako što ćete nas zapratiti na aplikaciji Telegram.

Potrebno je da aplikaciju preuzmete na svom mobilnom telefonu. Nakon što upišete svoj broj telefona i dobijete povratni kod, spremni ste za korišćenje aplikacije.

Kada otvorite preuzetu aplikaciju Telegram, pritisnite sličicu lupe u gornjem desnom uglu ekrana. U polje pretrage upišite @rtbalkan i otvorite naš nalog.

Na dnu ekrana pritisnite "Džoin" (Join) ili "Pridruži se" da biste dobijali najnovije informacije.

Da biste prokomentarisali sadržaj, samo je potrebno da uočite vest na kojoj želite da ostavite komentar i pritisnete "Liv a koment" (Leave a comment) na dnu objave.

Agencija za elektronske medije Crne Gore naložila je nadležnim resorima zemlje i lokalnim telekomunikacionim kompanijama da "u potpunosti obustave emitovanje niza ruskih medija najkasnije do 10. jula". Radi se o 20 ruskih medijskih operatera, među kojima su Prvi kanal, Rusija 1, RT, Sputnjik, NTV, REN TV i drugi.

image