Srbija i Balkan

Košarac: Opravdano pitanje bezbednosti predsednika Srpske

Napad na Dodika je i napad na Srpsku i na sve građane Republike Srpske, istakao je zamenik predsedavajuće Savetu ministara
Košarac: Opravdano pitanje bezbednosti predsednika SrpskeGetty © Photo by Samir Jordamovic/Anadolu via Getty Images

U atmosferi linča i opšte antisrpske histerije, koju kreiraju radikalne bošnjačke strukture uz podršku zapadnog faktora, opravdano je postaviti pitanje bezbednosti predsednika Srpske Milorada Dodika u Sarajevu, konstatovao je zamenik predsedavajuće Savetu ministara Staša Košarac.

"Ne treba biti ekspert u ovoj oblasti da bi se razumelo da je njegova bezbednost ugrožena pojavljivanjem u Sudu BiH. Smatram da predsednik Dodik ne treba da se pojavljuje u Sarajevu, prvenstveno zbog kontinuiranih pretnji, pritisaka, ucena, te neverovatne količine govora mržnje i verbalnog nasilja na društvenim mrežama", napisao je Košarac na Instagramu.

Takođe, dodao je, i zbog izrazito neprijateljske atmosfere prema Republici Srpskoj i srpskom narodu, koja je nesumnjivo prisutna u delu FBiH, ali i zbog aktuelnih dešavanja na globalnom nivou.

"Nažalost, svedoci smo da je situacija eskalirala nakon nepotrebne rezolucije o Srebrenici, te da su intenzivirani napadi i pritisci kako na predsednika Dodika lično, tako i na članove njegove porodice. Predsednik Dodik predstavlja Srpsku i sve njene građane, koji mu u svakom izbornom ciklusu daju sve veće poverenje. Napad na njega jeste napad na Srpsku i na sve nas, građane Srpske!", istakao je Košarac.

Prema njegovim rečima, svako Dodikovo dosadašnje pojavljivanje pred Sudom u Sarajevu dokaz je njegove lične i političke hrabrosti, dok iza predsednikove politike stoje institucije i građani Srpske.

"MUP Srpske je najorganizovanija bezbednosna institucija koja štiti predsednika Dodika i garantuje njegovu bezbednost. No u ovakvoj atmosferi linča zaista je opravdano pitati da li i druge nadležne agencije mogu garantovati bezbednost predsednika Dodika u Sarajevu", zaključio je Košarac.

image