Srbija i Balkan

Kurtijeva policija ponovo vršlja po severu KiM: Za ruski "Gasprom" nema mesta na "Kosovu"

Pripadnici prištinske policije postavili su žutu policijsku traku na skretanjima prema benzinskoj pumpi, a radnicima su naložili da napuste objekat
Kurtijeva policija ponovo vršlja po severu KiM: Za ruski "Gasprom" nema mesta na "Kosovu"© FOTO TANJUG

Službenici Poreske administracije i pripadnici prištinskog ministarstva za trgovinu, uz asistenciju takozvane kosovske policije, zatvorili su benzinsku pumpu "NIS Petrol" na izlazu iz Severne Mitrovice.

Pripadnici prištinske policije su postavili žutu policijsku traku na skretanjima prema benzinskoj pumpi, a radnicima su naložili da napuste objekat, saznaje "Kosovo onlajn".

U ovom trenutku u blizini benzinske pumpe nalaze se samo pripadnici policije kao i nekoliko džipova Euleks misije.

Benzinske pumpe su zatvorene i u Zubinom Potoku i na jezeru Gazivode, javio je Tanjug.

Za filijalu ruskog "Gasproma" nema mesta na "Kosovu"

Ministar unutrašnjih poslova takozvanog Kosova Dželjalja Svečlja je potvrdio da je takozvana kosovska policija učestvovala u akciji na severu, i pomogla agenciji za privatizaciju u zatvaranju tri benzinske pumpe "NIS Petrol" u Severnoj Mitrovici i Zubinom Potoku.

Svečlja je na Fejsbuku poručio da je "vladavina zakona moguća na celoj teritoriji 'Kosova'" i ustvrdio da je, prema njegovim rečima, "kriminal na severu zemlje bio dubok, organizovan i nesmetan svih ovih godina".

On je dodao je da "za filijalu ruskog 'Gasproma' nema mesta na Kosovu", i potvrdio da je tzv. kosovska policija pomogla Agenciji za privatizaciju da "raščisti svoje prostorije u Severnoj Mitrovici i Zubinom Potoku, nakon što je potvrđeno da ih zloupotrebljavaju benzinske pumpe" koje su, kako je ocenio, izbegle svoje obaveze prema prištinskim institucijama.

image