Srbija i Balkan

Vulin: Da je Vučić organizovao akciju u Banjskoj, završila bi se na Prokletijama

Predsednik Srbije ima veze sa Banjskom koliko i Dželjalj Svečlja sa zdravim razumom, istakao je potpredsednik vlade Aleksandar Vulin
Vulin: Da je Vučić organizovao akciju u Banjskoj, završila bi se na Prokletijama© FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/bs.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić s Banjskom ima veze koliko i prištinski ministar Dželjalj Svečlja sa zdravim razumom – ni malo, poručio je potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin.

Vulin je ovako reagovao je danas na izjavu ministra unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić direktno učestvovao u obuci grupe koja je učestvovala u događajima u Banjskoj i Zvečanu u septembru prošle godine.

"Da je Aleksandar Vučić organizovao i naredio ulaz srpskih snaga na Kosovo i Metohiju to ne bi radili civili kakve god jakne da su obukli, već legalne snage srpske države u službenim uniformama, pod svojim zastavama. I da je Vučić naredio akciju, operacija bi se završila na Prokletijama, a išla bi - ne preko Banjske, već preko Prištine", poručio je Vulin.

image