Košarac: Suljagić je eksponent radikalne bošnjačke strukture

Direktor Memorijalnog centra "Potočari" preti i javno linčuje sve one koji se ne uklapaju u bošnjačko-muslimanski koncept BiH i lažni narativ da su samo Bošnjaci žrtve, rekao je predsedavajućeg Saveta ministara

Zamenik predsedavajućeg Saveta ministara Staša Košarac rekao je da je direktor Memorijalnog centra "Potočari" Emir Suljagić megafon bošnjačke politike koja preti i javno linčuje sve one koji se ne uklapaju u bošnjačko-muslimanski koncept BiH i lažni narativ da su samo Bošnjaci žrtve.

"Deo te radikalne i ekstremističke kampanje su i jučerašnje Suljagićeve pretnje predstavnicima EU, koji su u Bratuncu odali počast nevinim srpskim žrtvama", ukazao je Košarac.

On je naveo da je to suština bošnjačke političke agende, a Suljagić je samo jedan od njenih eksponenata.

"Da će 'pakleno platiti' preti se svakome ko se na bilo koji način usprotivi bošnjačkom lažnom narativu o žrtvama proteklog rata", naveo je Košarac na društvenoj mreži Instagram.

On je poručio da Suljagić i "suljagići" moraju da shvate da nije istina ono što je u njihovim glavama, niti da kao istinu mogu poturati fikcije i narativ koji ne odgovara činjeničkom stanju.

"Da budem potpuno iskren, ni mi nismo zadovoljni delom međunarodne zajednice, koja se na indolentan i ignorantski način odnosi prema srpskim žrtvama. Dolazak u Bratunac je manevar delegacije iz EU u pokušaju da pokažu da imaju jedinstven pristup svim žrtvama. Bilo bi neuporedivo prikladnije i pristojnije da počast srpskim žrtvama odaju u danima kada obeležavanje sećanja na stradanja organizuju institucije Srpske sa porodicama žrtava, a ne naknadno", naglasio je Košarac.

Košarac je istakao da Republika Srpska ima univerzalan pristup žrtvama i poštuje bol njihovih porodica.

"Ne mogu ni Suljagić, ni drugi eksponenti radikalne bošnjačke strukture uticati na to da mi ne obeležavamo sećanje na stradanje srpskog naroda u Podrinju i na bilo kojem drugom mestu", naveo je Košarac.

Košarac je rekao da Republika Srpska nikada neće zaboraviti i nikada neće ćutati o zločinima pripadnika takozvane Armije RBiH nad srpskim narodom srednjeg Podrinja i Birča.

"Više od 3.000 Srba mučki je ubijeno. Niko nije odgovarao za te monstruozne zločine. A sada bi trebalo da 'pakleno plate' oni koji odaju počast srpskim žrtvama?! Da li treba da ćutimo o dječaku Slobodanu Stojanoviću iz Kamenice kod Zvornika, koga je monstruozno ubila pripadnik takozvane Armije RBiH Elfeta Veseli? Da li treba da ćutimo o Petru i Pavlu Golubović, koji su sa roditeljima streljani u Konjicu? Uvek i na svakom mestu ćemo govoriti o tome", poručio je Košarac.