Srbija i Balkan

Oglasio se direktor GAK "Narodni front": Klima-uređaji stari 18 godina, majstori danonoćno rade

Od početka ekstremnih vrućina u ovoj ustanovi rođeno 400 beba, što je i iznad proseka za ovo doba godine, dodao je direktor prof. Miković
Oglasio se direktor GAK "Narodni front": Klima-uređaji stari 18 godina, majstori danonoćno rade© TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Povodom informacije da je u Ginekološko-akušerskoj klinici "Narodni front", usled visokih temperatura i preopterećenja sistema došlo do prestanka hlađenja prostorija, oglasio se direktor ove zdravstvene ustanove Željko Miković, otkrivši da bolnica ima komplikovan sistem klimatizacije, i da je do problema došlo u delu sa sistemom za hlađenje starim 18 godina.

"Rešenje problema očekujemo za dva dana, tako su nam obećali majstori koji će danonoćno raditi. Odeljenja na kojima leže trudnice i porodilje hladi sistem koji je star 18 godina, urađene su neophodne popravke i servisi, ali je sa prvim i drugim toplotnim talasom u julu počeo da otkazuje. Serviseri su ih popravljali sve dok nije otkazala elektronika, i zbog nedostatka rezervnih delova došli smo u situaciju da moramo da menjamo ceo sistem", objasnio je za RTS profesor Miković.

On je naglasio da su operacione sale i odeljenja intenzivne nege sve vreme bile klimatizovane. 

Direktor GAK "Narodni front" dodao je da od početka ekstremnih vrućina u toj ustanovi rođeno 400 beba, što je i iznad proseka za ovo doba godine.

"Bez obzira na smanjeni komfor, porodilje dolaze sa punim poverenjem kod nas. Sve majke i sva deca su potpuno zaštićeni i zbrinuti i niko ni u jednom trenutku nije bio ugrožen. Radimo u punom kapacitetu sve vreme", istakao je profesor Miković.

Ova klinika stalno radi na svom razvoju i za gotovo 70 godina postojanja u njoj je rođeno preko 450.000 dece.

"Imamo najsavremeniju opremu i jako kvalitetan medicinski tim. U narednom periodu želimo da razvijamo našu osnovnu delatnost, a to je vođenje trudnoća i porođaji. Regionalo smo prepoznata klinika, na kojoj se takođe rade vantelesna oplodnja i onkološke operacije", rekao je profesor Miković.

image