Srbija i Balkan

Vučević: Biće sankcionisano svako nasilje i pozivi na upad u državne institucije

Neće uspeti nikakvi pozivi na nasilno zauzimanje Palate "Srbija", izjavio je premijer povodom najave Aleksandra Jovanovića Ćute da će protivnici potpisivanja Memoranduma o kritičnim sirovinama sa EU pokušati da sutra tokom sastanka Vučića i Šolca uđu u ovu zgradu
Vučević: Biće sankcionisano svako nasilje i pozivi na upad u državne institucije© FOTO TANJUG/ Vlada Republike Srbije/ Slobodan Miljević

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević poručio je da će bilo koji oblik nasilja kao i pozivi na nasilne akcije i upad u državne institucije biti sankcionisane u skladu sa zakonima i Ustavom Republike Srbije.

Premijer Vučević je, povodom najave predstavnika Ekološkog ustanka Aleksandra Jovanovića Ćute da će protivnici potpisivanja Memoranduma o kritičnim sirovinama sa EU pokušati da sutra tokom sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom uđu u Palatu "Srbija" naglasio da je bilo kakav oblik nasilja nedopustiv.

"Neće uspeti nikakvi pozivi na nasilno zauzimanje Palate 'Srbija'. To je moja poruka svima onima koji, po ko zna koji put, pokazuju da im je nasilje jedini vid borbe protiv političkih neistomišljenika", naveo je Vučević u saopštenju.

Istakao je da je Srbija mirna, nezavisna i suverena država.

"Građani mogu da budu mirni i spokojni, da se ne plaše zbog onih koji najavljuju izazivanje haosa, jer naša država je sigurna i nećemo nikome dozvoliti da je uništi i destabilizuje", poručio je Vučević.

Jovanović je ranije danas u izjavi N1 rekao da je njegov pokret zakazao okupljanje za sutra ispred Palate "Srbija" i da će probati da uđu kako bi Vučiću i Šolcu rekli da ono što se potpisuje "nije memorandum, već potpisivanje smrtne kazne".

image