Srbija i Balkan

Nastavlja se potraga za Albancem koji je ubio policajca: U Loznici sutra dan žalosti

U potragu su uključeni dronovi i helikopteri, a MUP je pozvao građane da ukoliko primete lice sa fotografije ili imaju saznanja o njegovom kretanju, odmah obaveste policiju na broj 192 ili da se obrate najbližoj policijskoj stanici
Nastavlja se potraga za Albancem koji je ubio policajca: U Loznici sutra dan žalosti© FOTO TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ/bs

Nastavlja se potraga za muškarcem, koji je u Loznici ubio graničnog policajca Nikolu Krsmanovića i teško ranio njegovog kolegu Vjekoslava Ilića.

Pretražuju se i leva i desna obala Drine, pošto se veruje da je napadač krenuo ka reci. U potragu su uključeni helikopteri i dronovi.

U Loznici će sutra biti dan žalosti, a ubijeni policajac biće sahranjen na seoskom groblju u Jarebicima, dok će u nedelju će biti održana komemoracija u Vukovom domu kulture, prenose mediji.

Zamenik gradonačelnika Loznice Petar Gavrilović rekao je u Jutarnjem programu RTRS da je ranjeni policajac Ilić van životne opasnosti i pod stalnim nadzorom lekara.

"Verujemo da će se brzo oporaviti" istakao je Gavrilović, podvlačeći da su u okolini Loznice jake policijske snage.

On je naveo da građani ovog mesta jesu u strahu, iako, kako kaže, nema mesta panici.

"Određena doza zabrinutosti postoji, ali i vera u MUP Srbije da će zaštiti naše građane i u najkraćem mogućem roku uhvatiti počinioce ovog zločina. Ovakav zločin se nije desio na području Loznice", poručio je Gavrilović.

Do pucnjave je došlo kada su policajci, tokom rutinske kontrole, zaustavili vozilo tutinskih registracija. Na licu mesta pronađen je pasoš koji su izdale privremene institucije u Prištini i nemačka lična karta na ime Hajrizi Artan.

Policija traga za Fatonom Hajrizijem, objavljena fotografija

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da su lažne informacije o navodnoj izjavi Artana Hajrizija da mu je dokumenta uzeo brat Faton, jer ako je brat već došao u Nemačku, zašto bi se vraćao u Preševo. Albanski mediji, inače, spekulišu, da je Faton pucao na srpske policajce.

Bivši direktor zatvora u kome se Faton nalazio, Ermuš Tači, izjavio je da, prema njegovom priznanju, "on neće pasti u ruke Srba".

Hajrizi bi, kako je upozorio, mogao da iza sebe ostavi još žrtava ili počini samoubistvo samo da ga ne bi uhapsila srpska policija.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno tragaju za Fatonom Hajrizijem, koji se sumnjiči da je u sredu uveče u Lipnikom Šoru usmrtio policijskog službenika Nikolu Krsmanovića i ranio policajca Vjekoslava Ilića.

MUP je pozvao građane da ukoliko primete lice sa fotografije ili imaju saznanja o njegovom kretanju, odmah obaveste policiju na broj 192 ili da se obrate najbližoj policijskoj stanici.

Dačić je rekao da je reč o terorističkom napadu pa slučaj preuzima Tužilaštvo za organizovani kriminal, jer je reč o napadu na policajca na dužnosti.

U Bijeljini je uhapšen osumnjičeni za transport napadača od Preševa ka Loznici.

image