Srbija i Balkan

Holandski ambasador: Šolc u Beogradu, loš dan za životnu sredinu i "Kosovo"

EU ovoga puta, kroz posetu nemačkog kancelara, podržava srpsku vladu da dozvoli stranim investitorima da uništavaju, da protiv volje naroda, počnu da vade litijum, napisao je u objavi na Fejbsuku Robert Boš koji diplomatsku misiju obavlja u Prištini
Holandski ambasador: Šolc u Beogradu, loš dan za životnu sredinu i "Kosovo"© M.K./ATAImages

Izaslanik Holandije u Prištini Robert Boš prokomentarisao je u objavi na Fejsbuku posetu Olafa Šolca Beogradu navodeći da je danas "loš dan za životnu sredinu, demokratiju i za Kosovo". 

"EU ovoga puta, kroz posetu nemačkog kancelara, podržava srpsku vladu da dozvoli stranim investitorima da uništavaju, da protiv volje naroda, počnu da vade litijum", napisao je Boš.

Litijum je neophodan za baterije u električnim automobilima, zbog čega je Nemačka, sa svojom velikom automobilskom industrijom, posebno zainteresovana, dodao je on.

"Vučić će, naravno, to da iskoristiti, a EU će iskoristiti njegov autoritarni režim da ignoriše volju naroda. Pretpostavljam da neće biti govora o njegovoj politici destabilizacije regiona. Toliko o cinizmu", napisao je holandski diplomata.

image