Srbija i Balkan

"Er Srbija": Očekujemo velika odstupanja u redu letenja zbog globalnog softverskog problema

Globalni tehnološki problemi su se odrazili na rad pojedinih aerodroma do kojih avioni srpske kompanije lete, pa se očekuju da će saobraćaj biti otežan
"Er Srbija": Očekujemo velika odstupanja u redu letenja zbog globalnog softverskog problemaGetty © Fabrizio Gandolfo/SOPA Images/LightRocket

Srpska avio-kompanija "Er Srbija" je saopštila da se danas mogu očekivati veća odstupanja od planiranog rada letenja u putničkom avio-saobraćaju zbog globalnih tehnoloških problema.

Naime, tehnološki problemi sa softverom koji su pogodili ceo svet odrazili su se i na rad pojedinih aerodroma do kojih "Er Srbija" leti, pa će biti promena u redu letenja.

Saobraćaj je posebno otežan na pojedinim aerodromima u Španiji, Berlinu, Amsterdamu i Cirihu, navela je nacionalna avio-kompanija uz napomenu da i u narednom periodu može da dođe do faznih kašnjenja i otežane organizacije letova.

Sve putnike koji eventualno budu izgubili svoje konekcije, "Er Srbija" će, iako odstupanja nisu pod kontrolom kompanije, preusmeriti na alternativne letove.

Za više informacija, putnici mogu da se jave Kontakt centru na broj 0800 111 528 iz Srbije i na broj +381 11 311 21 23 iz inostranstva, a više informacija pronaći će i na zvaničnom sajtu i nalozima na društvenim mrežama.

image