Pala vlast u Podgorici: Pokret za Podgoricu i Pokret Evropa sad nisu postigli dogovor

Pokret za Podgoricu je politička grupacija nastale odvajanjem od Pokreta Evropa sad kada je tu stranku napustio crnogorski predsednik Jakov Milatović

Pokret za Podgoricu će vratiti mandat građanima, jer nisu uspeli da se dogovore sa bivšim kolegama iz Pokreta Evropa sad.

"Ostajemo dosledni svim principima koje smo obećali građanima. Nismo uspeli da se dogovorima sa bivšim kolegama. Mi polažemo račune građanima", rekla je odbornica Pokreta za Podgoricu Nađa Ljiljanić na konferenciji za medije. 

Dodala je da će glasati za skraćenje mandata, ali očekuju da kolege koje izražavaju nezadovoljstvo funkcionisanjem glavnog grada učine isto.

"Tu prvenstveno mislim na kolege iz vlasti. Poverenje u PES je izgubljeno. Naš stav je da vratimo mandat. Doneli smo tu odluku i očekujemo od svih odbornika da će savesno doneti odluku da skrate mandat Skupštini", istakla je Ljiljanić.

O inicijativi za smenu Injac neće glasati, jer žele da u tehničkom mandatu u glavnom gradu postoji osoba koja će rešavati stvari dok ne dođe novi gradonačelnik iza kojeg će stati.

"Ne očekujemo podršku samo bloka 11, već svih savesnih odbornika koji ne žele da im ujak premijera određuje stvari", naglasila je Ljiljanić.

Pokret za Podgoricu je politička grupacije nastale odvajanjem od Pokreta Evropa sad kada je tu stranku napustio Jakov Milatović, predsednik države.

Sednica na kojoj bi trebalo da se raspravlja o inicijativama dela opozicionih odbornika o skraćenju mandata Skupštini Glavnog grada i razrešenju gradonačelnice Olivere Injac zakazana je za 24.jul.