Srbija i Balkan

Osumnjičeni za pomaganje ubijenom albanskom teroristi predat u nadležnost Tužilaštva i Suda BiH

Osumnjičeni za pomaganje ubici rođen je u Srbiji u Bačkoj Topoli i više puta menjao identitet i adresu stanovanja na području Banjaluke
Osumnjičeni za pomaganje ubijenom albanskom teroristi predat u nadležnost Tužilaštva i Suda BiHGetty © Chris Ryan

Z.M. koji je uhapšen u Bijeljini u okviru potrage za ubicom policajca u Loznici, predat je u nadležnost Tužilaštva i Suda BiH radi određivanja ekstradicije, rekla je republički javni tužilac Dragica Glušac.

Rođen je u Srbiji u Bačkoj Topoli i više puta menjao identitet i adresu stanovanja na području Banjaluke.

"Nakon ispitivanja ovog lica u Posebnom odeljenju Republičkog javnog tužilaštva zbog pomaganja u krivičnom delu teško ubistvo, pripadnici Žandarmerije MUP-a Republike Srpske sproveli su ovo lice u ekstradicioni pritvor Suda BiH", istakla je Glušac za Srnu.

U Loznici je u sredu, 17. jula, uveče ubijen policajac Nikola Krsmanović, dok je njegov kolega Vjekoslav Ilić teško ranjen, prilikom kontrole "mercedesa" tutinskih registracija u kojem su se nalazile dve osobe. Napadač je prilikom izlaska iz vozila pucao iz pištolja, pogodivši Krsmanovića u grudi, a Ilića u rame, nakon čega je pobegao.

Dan kasnije je u Bijeljini uhapšen Z.M. u okviru potrage za ubicom policajca u Loznici.

Predat je petak, 19. jula, u Banjaluci u nadležnost Posebnog odeljenja Republičkog javnog tužilaštva. Sumnja se da je Z.M. organizovao transport ubice od Preševa ka Loznici.

image