Srbija i Balkan

Automobili ROSU ponovo u dvorištu vrtića u Leposaviću

Nakon jučerašnjeg incidenta danas su u dvorište istog vrtića upala dva vozila specijalne jedinice policije tzv. Kosova ROSU
Automobili ROSU ponovo u dvorištu vrtića u Leposaviću© Лепосавић портал

U dvorište dečjeg vrtića "Naša radost" u Leposaviću oko 13 časova ušla su vozila specijalnih jedinica tzv. kosovske policije, koja su posle kraćeg zadržavanja ispod prozora objekta u kome se nalaze deca predškolskog uzrasta napustila krug obdaništa.

Posebno zabrinjava ova situacija posle jučerašnjeg upada pripadnika KFOR-a u isti objekat.

Direktorka vrtića "Naša radost" u Leposaviću Zorica Jovanović rekla je, nakon jučerašnjeg upada da je u zgradi bilo oko 300 dece svih uzrasta, a da su najmlađi spavali u trenutku kada su vojnici Kfora naoružani ušli u dvorište zgrade.

Na instagram profilu "Leposavić portal" objavljena je fotografija na kojoj se vide parkirani automobili u dvorištu vrtića.

U saopštenju KFOR-a objašnjava se da je kolona, pokušavajući da dođe do svog odredišta, svojim vozilima ''slučajno skrenula u pogrešnu ulicu, ćorsokak''.

Građani i roditelji iz Leposavića, ali i iz cele Srbije pitaju se kome i zašto deca treba da budu pretnja?

Građani Leposavića su pod nekom vrstom opsade već nekoliko dana i vrlo su uznemireni.

Petković: Specijalna policija je maltretirala decu u vrtiću u Leposaviću

Kurti još jednom pokazao svoje "srbomrzačko lice" i da "banditskim metodama" želi da protera srpski narod sa svojih vekovih ognjišta, rekao jer direktor Kancelarije za KiM Petar Petković komentarišući današnje napade na Srbe u Velikoj Hoči, ali i Leposaviću.

Dok su u Velikoj Hoči vršili bukvalno napad i teror nad porodicom Petrović koja proizvodi vino, za to vreme specijalna policija je maltretirala decu u vrtiću u Leposaviću s obzirom na to da je, kako je dodao, pod oklopnim vozilima i ratnim naoružanjem Rosu policija upala u taj vrtić u vreme dok su deca spavala.

"Kako se osećaju roditelji te dece samo kada pomisle da su specijalci Rosu, Kurtijeva policija da je bila na vratima vrtića, a tamo su spavale i bebe i dečica od godinu i po dana, dve godine?", upitao je Petković.

Istakao je da je ovakvo ponašanje Kurtija apsolutno neprihvatljivo.

image