Sutra sednica Skupštine Crne Gore, na dnevnom redu rekonstrukcija Vlade

Premijer Spajić će navodno predložiti smene ministara

Kolegijum predsednika Skupštine Crne Gore, kome su prisustvovali šefovi poslaničkih klubova, doneo je zaključak da se sutra u 11 časova nastavi sednica parlamenta tačkom koja se odnosi na izbore i zakazivanja.

To praktično znači da će se poslanici u Skupštini Crne Gore sutra izjašnjavati o rekonstrukciji Vlade Milojka Spajića u nastavku šeste ili devete sednice prolećnog zasedanja i da će to najverovatnije biti u okviru tačke izbori i imenovanja, koja je na dnevnom redu obe sednice.

Diskusija će trajati tri sata.

Premijer će, kako pišu "Vijesti" navodno predložiti smene ministara koji više neće biti u Vladi i onih čija se ministarstva dele, kako bi se napravio prostor za nove članove Vlade iz Nove srpske demokratije (NSD) i Demokratske narodne partije. (DNP), a moguće i iz Bošnjačke stranke (BS).

Spajić će istovremeno predložiti izbor svih novih članova vlade i "starih" ministara koji su dobili druge, smanjene resore.

Najava rekonstrukcije vlade uznemirila je Socijaldemokratsku partiju, pa je tako Ivan Vujović, predsednik ove partije prokomentarisao kako će premijer Milojko Spajić "sutra i zvanično postati Mandićeva Ana Brnabić".

"Vijesti" pišu i kako će novi ministar pravde najverovatnije biti Bojan Božović, ukoliko Skupština na sutrašnjoj sednici razreši dosadašnjeg ministra Andreja Milovića.

Božović trenutno obavlja funkciju državnog sekretara u Ministarstvu evropskih poslova.