Srbija i Balkan

"Vijesti": Glavni odbor Bošnjačke stranke podržao ulazak u Vladu Crne Gore, dobijaju šest mesta

BS-u bi trebalo da pripadne i mesto ministra socijalnog staranja i demografije, pozicija koja će se osloboditi razdvajanjem Ministarstva energetike i rudarstva, te novoformirana ministarstva za dijasporu i ministarstvo za regionalni i investicioni razvoj i saradnju sa NVO
"Vijesti": Glavni odbor Bošnjačke stranke podržao ulazak u Vladu Crne Gore, dobijaju šest mestawww.globallookpress.com © Soeren Stache

Glavni odbor Bošnjačke stranke (BS) na večerašnjoj sednici podržao je ulazak te partije u vladu Milojka Spajića, prenose podgoričke "Vijesti".

BS bi u rekonstruisanoj vladi Milojka Spajića mogla da dobije šest mesta, saznaje nezvanično taj list. O tome ko će pokrivati pozicije koje je dogovoreno da pripadnu BS-u, glavni odbor će raspravljati u nastavku sednice.

Kako je, prema nezvaničnim informacijama "Vijesti", rečeno na sednici glavnog odbora BS-a koja je u toku, toj partiji trebalo bi da pripadne pet resora i jedno potpredsedničko mesto u izvršnoj vlasti.

BS bi trebalo da dobije poziciju ministra spoljnih poslova, koju će pokrivati šef stranke Ervin Ibrahimović, rekao je izvor "Vijesti" iz BS-a.

Ibrahimović će biti i potpredsednik Vlade, zadužen za međunarodne odnose.

BS-u bi trebalo da pripadne i mesto ministra socijalnog staranja i demografije, pozicija koja će se osloboditi razdvajanjem Ministarstva energetike i rudarstva, te novoformirana ministarstva za dijasporu i ministarstvo za regionalni i investicioni razvoj i saradnju sa NVO.

image