Srbija i Balkan

Euleks o slučaju Hajrizi: Primili smo zahtev srpske policije, obrađen je u skladu sa našim mandatom

Iz ove misije su istakli da je svaka moguća razmena policijskih informacija omogućena preko Euleksa pokrivena principom poverljivosti
Euleks o slučaju Hajrizi: Primili smo zahtev srpske policije, obrađen je u skladu sa našim mandatomwww.globallookpress.com © © Vedat Xhymshiti

Euleks je primio zahtev Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije koji je obrađen u skladu sa mandatom misije, naveli su iz Euleksa za "Kosovo onlajn" na pitanje da li sarađuju sa srpskom policijom povodom slučaja Fatona Hajrizija, ubice srpskog policajca Nikole Krsmanovića.

"U skladu sa trenutnim mandatom Euleksa, misija podržava kosovsku policiju u oblasti međunarodne policijske saradnje omogućavajući razmenu informacija između kosovske policije i Interpola, Europola ili Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije", navodi se u njihovom odgovoru.

Iz Euleksa su istakli da je "svaka moguća razmena policijskih informacija omogućena preko Euleksa pokrivena principom poverljivosti".

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je nedavno da su "sramne reakcije sa Kosova u vezi sa likvidacijom ubice srpskog policajca Fatona Hajrizija".

On je kritikovao Euleks i nemačku policiju što ne odgovaraju na postavljena pitanja srpskih kolega.

Dačić je tada rekao da kada su od Euleksa traženi podaci o tom licu, dobijen je odgovor da ne mogu da ih proslede zbog zaštite ličnih podataka, a od nemačke ambasade i policije nije dobijen odgovor da li je bio u Hanoveru 16. jula.

image