Srbija i Balkan

Nevreme pogodilo Zapadnu Srbiju: Poplave u Kraljevu i Čačku

RHMZ je oko 18 sati izdao upozorenje da se "istovremeno intenzivniji grmljavinski procesi uz pojavu sitnog grada i jakog vetra mogu i dalje očekivati na jugu i istoku Srbije"
Nevreme pogodilo Zapadnu Srbiju: Poplave u Kraljevu i Čačku© TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavio je kratkotrajne pljuskove sa grmljavinom u Zapadnoj Srbiji, u pojedinim delovima Beograda, južnog Banata i na severu Šumadije.

Zbog obilnih padavina saobraćaj na autoputu E-75 u desnoj cevi tunela Predejane, u smeru ka Vranju bio je obustavljen, ali je nakon povlačenja vode sa kolovoza ubrzo normalizovan.

Iz "Puteva Srbije" savetuju svim učesnicima u saobraćaju da zbog svoje bezbednosti, kao i zbog drugih učesnika u saobraćaju, poštuju saobraćajne propise i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

RHMZ je oko 18 sati izdao upozorenje da se "istovremeno intenzivniji grmljavinski procesi uz pojavu sitnog grada i jakog vetra mogu i dalje očekivati na jugu i istoku Srbije".

Nevreme je pogodilo Kraljevo, kao i potez ka Čačku, gde su se posle jakog pljuska napravile ozbiljne bare na putu.

Već sutra, 25. jula, u većini mesta biće pretežno sunčano uz slab do umeren razvoj oblačnosti, a uslova za kratkotrajnu kišu ili pljusak biće tek ponegde u brdsko-planinskim predelima, na jugu i jugoistoku Srbije, uglavnom u prvom delu dana.

Maksimalna temperatura biće od 27 do 31 stepen Celzijusov.

image